Autor:

Dijonská vejce se slaninou

Snadné
Množství dle počtu strávníků
Vařená vejce
na tvrdo
 
Anglická slanina
nebo moravská, kladenská, vahalova...
 
Majonéza 100 g
Sůl
dle chuti
 
Pepř mletý
mletý
 
Dijonská hořčice 3 lžíce
Lák z okurek
podle potřeby
 
Dijonská vejce se slaninou

Postup přípravy:

Vejce oloupeme, pokrájíme na měsíčky a narovnáme na talíř, talířek, tác... .

Plátky slaniny pokrájíme na čtverečky a nasucho vyškvaříme na rozehřáté pánvi. Vyndáme na ubrousek a necháme zchladnout.

Z majolky, hořčice, soli a pepře umícháme středně hustou omáčku (dip), kterým přelijeme podle chuti pokrájená vejce. Pokud je dip hustý, naředíme ho lákem z okurek podle potřeby.

Na vejce nandáme vychladlou slaninu a podáváme.

Podáváme s čerstvým pečivem nebo jen tak, jako chuťovku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Dijonská vejce se slaninou

Komentáře

  1. Ela   20.04.2015 | 15:01 | reagovat |

    Výborné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web