Autor:

Dijonská vejce se slaninou

Snadné
Množství dle počtu strávníků
Vařená vejce
na tvrdo
 
Anglická slanina
nebo moravská, kladenská, vahalova...
 
Majonéza 100 g
Sůl
dle chuti
 
Pepř mletý
mletý
 
Dijonská hořčice 3 lžíce
Lák z okurek
podle potřeby
 
Dijonská vejce se slaninou

Postup přípravy:

Vejce oloupeme, pokrájíme na měsíčky a narovnáme na talíř, talířek, tác... .

Plátky slaniny pokrájíme na čtverečky a nasucho vyškvaříme na rozehřáté pánvi. Vyndáme na ubrousek a necháme zchladnout.

Z majolky, hořčice, soli a pepře umícháme středně hustou omáčku (dip), kterým přelijeme podle chuti pokrájená vejce. Pokud je dip hustý, naředíme ho lákem z okurek podle potřeby.

Na vejce nandáme vychladlou slaninu a podáváme.

Podáváme s čerstvým pečivem nebo jen tak, jako chuťovku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Salát z pečených paprik a fazolí Suroviny pro horké léto Články z

Komentáře k receptu: Dijonská vejce se slaninou

Komentáře

  1. Ela   20.04.2015 | 15:01 | reagovat | závadný

    Výborné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web