Čokoládová štědrovečerní ryba

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g cukr
    • 2
      ks vejce celá
    • citronová kůra 0.5 citronu nastrouhaná
    • 70
      g mouka
    • 70
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • čokoládová poleva rozpustíme čokoládu a ztužený tuk
    • bílá čokoládová poleva na ozdobu trocha mouč.cukr.třeme s několika lžícemi rumu
    • mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, cukr a vejce utřeme do pěny. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, mouku, solamyl a prášek do pečiva.
2
Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy – ryby a na 175°C pečeme 55–60 minut. Polijeme čokoládovou polevou a pomocí bílé polevy a mandlí vytvoříme hlavu (oko, ústa), ploutve, šupiny a ocas.
Zařazení: Moučníky Dorty Dezerty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucie-Trpkosova
    Lucie-Trpkosova |

    25. 1. 2011 13:25

    Opraveno ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    24. 1. 2011 21:40

    Zařazení nerozumím ;-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    23. 1. 2011 22:05

    Čemu, Ladienko? Čokoládou politou rybu peču na vánoce často.... Tady je těsto napůl z mouky a napůl ze Solamylu (já mám jen mouku), ale i tak dám ilustrační foto :-)

  • Ladia
    Ladia |

    22. 1. 2011 23:42

    Promiňte, ale tomuhle já teda vůbec nerozumím :-S