Autor:

Čokoládová vajíčka

30 minut PT0H30M
Střední
Ingredience
Čokoláda
použijte lepší čokoládu nebo čokoládové pecičky
500 g
Cukrářské zdobení
na ozdobu
 
Čokoládová vajíčka

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Moučníky

Připravte si silikonovou formičku na vajíčka. Asi 500g čokoládových peciček pomalu rozpusťte ve vodní lázni. Teplota musí být 45 stupňů.Čokoládu neustále míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Potom necháme čokoládu vychladnout, jednodušší je teplotu čokolády snížit pod miskou studené vody. Opět ohřejeme na 31 stupňů.
Teplou čokoládu nalijme do formiček až po okraj a potom formu obraťme a nechejme přebytečnou čokoládu vytéct. Čokoládou vylité formičky položte dnem vzhůru na papír na pečení a nechte ztuhnout. Nebo je můžete dát na alespoň 2 hodiny do mrazáku. Vajíčka se po ztvrdnutí měla sama vyloupnout.
Vyloupnutá vajíčka nechte při pokojové teplotě, můžete je pak ozdobit podle své libosti. Do vajíčka můžete vložit lentilky a vačka slepit horkou čokoládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Škvarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Čokoládová vajíčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web