Cuketové placičky (nejen) s vločkami

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 11
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g cuketa mladá - nastrouhaná na hrubo
    • 120
      g ovesné vločky 1 hrnek, cca
    • 4
      stroužek česnek 3 -
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka na zahuštění směsi dle potřeby
    • olej na smažení
    • 150
      g uzenina dle chuti: anglická nebo jiné slanina, šunka, salámy, kabanos... cca
    • tofu nebo strouhaný sýr - místo uzeniny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu nastrouháme do mísy, smícháme s nastrouhaným česnekem, majoránkou, drobně pokrájenou uzeninou, opepříme, osolíme a promícháme. Necháme odležet tak dlouho, aby měly vločky dostatečný čas na nasáknutí vody z cukety (alespoň 2 hodiny, já nechával 4).
2
Směs pak opět promícháme, zahustíme dle potřeby moukou (cca 7 lžic) nebo čerstvou strouhankou a buď lžící klademe hromádky těsta do rozpáleného oleje a ty pak lžící zploštíme na placičky nebo mokrou rukou děláme placičky jako karbanátky. Smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek osušit.
3
Pokud chceme mít placičky bezmasé, můžeme uzeninu pochopitelně vynechat nebo ji nahradit strouhaným sýrem, tofu...
4
Podáváme se zeleninovou nebo bramborovou přílohou, tatarkou, česnekovým nebo jiným dipem, okurkovým salátem...
5
Lze péct v troubě na pomaštěném pečícím papíře, během pečení otočíme.
6
Vejce se do směsi nedávají.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Klara
    Klara |

    23. 3. 2017 17:27

    Byly to vynikaici placicky. Meli jsme je s kasi.

  • Martina
    Martina |

    24. 8. 2016 08:37

    Výborný byly :)

  • Maky
    Maky |

    14. 6. 2016 07:53

    SUPER :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

  • Alena
    Alena |

    24. 2. 2016 18:57

    Placicky velmi chvalim, jsou skvele.

  • Iva
    Iva |

    17. 8. 2015 11:12

    Jsou výborné, můžu jen doporučit. Doma ani nepoznali, že jsou s vločkama :))

  • Lucka
    Lucka |

    27. 4. 2015 15:01

    Super <3 Taky jsem byla překvapená, že nebyly mastný třeba jako bramboráčky.

  • Jitka Cibulková
    Jitka Cibulková |

    28. 8. 2014 14:54

    Byly výborné! Málem my je snědli všechny a já utřela nos. Vůbec nebyly mastné ze smažení.