Chlebová štola

Střední
Těsto
Hladká mouka 500 g
Droždí 30 g
Podmáslí 3 dl
Sůl  
Kmín  
Anýz  
Náplň
Slanina 250 g
Vejce
Natvrdo
3 ks
Eidam sýr 200 g
Kapie 3 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Vypracujeme těsto, necháme ho vykynout. Vyválíme a poklademe plátky slaniny, kapií na proužky, kolečky vajíček na tvrdo, zasypeme nahrubo nastrouhaným Eidamem a zabalíme jako štrůdl, zahneme konce.

Dáme do chlebíčkové formy, pečeme 45 min. na 180 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Chlebová štola

Komentáře

  1. Lidka Kábrtová   16.11.2006 | 12:03 | reagovat | závadný

    Tak tohle vypadá opravdu dobře. Zkusím a dám vědět.

  2. Gábina Houšková   16.11.2006 | 11:34 | reagovat | závadný

    To znám, je to moc dobré a dají se dělat různé variace náplně (např. žampiony, šunka, salám atd). Peču v bábovkové formě, na řezu to vypadá moc hezky. CHtěla jsem sem tento recept také přidat, ale nemohla jsem svůj recept na těsto najít. Dneska jsem náhodou našla tento recept a myslím, že je totožný s tím, který jsem hledala. Díky paní Hano

  3. Hana Lorencová   11.07.2006 | 15:59 | reagovat | závadný

    Do klasické chlebíčkové formy se to samozřejmě nevejde, používám asi dvojnásobně velkou, v obchodech je dosti velký výběr. Nebo pokud nechcete investovat a nebude vám vadit tvar, použijte formu na vánočku. Místo podmáslí klidně dejte kefír i acidofilní mléko.

  4. Martina N   11.07.2006 | 10:53 | reagovat | závadný

    Podmáslí,je tuším na Slovensku cmar. A tiež sa mi veru zdá veľa múky na chlebíčkovú formu.

  5. Anonym   11.07.2006 | 10:01 | reagovat | závadný

    Vyzerá to veľmi zaujímavo, ale mám dve otázky:1. Nie je tej masy veľa na jednu chlebíčkovú formu, zmestí sa to tam ?2. Čím sa dá nahradiť "podmáslí", dá sa použiť kefír, príp. acidofilné mlieko ?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web