Kuře v jogurtové marinádě II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • jogurt 1 velký
    • 5
      stroužek česnek větších
    • 1
      lžíce maggi
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 200
      g anglická slanina
    • pórek 1 menší

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do jogurtu přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, sůl, olej a maggi a pěkně rozmícháme. Do stehýnek uděláme zářezy a uložíme do marinády. Necháme odležet alespoň 3 hodiny v lednici. Na pekáč dáme na nudličky pokrájenou slaninu a na kolečka pokrájený pórek. Na to položíme v marinádě obalená stehýnka, malinko podlijeme vodou (stačí opravdu málo, kuře pustí vodu), přikryjeme alobalem nebo druhým pekáčem a dáme do trouby péct. Když je maso měkké, odkryjeme a necháme péct dozlatova.
2
Podáváme s rýží nebo různě upravenými brambory.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • newkav
    newkav |

    23. 12. 2013 01:05

    Mňamka :-) jogurtové marinády mám ráda a tahle inovace je vážně skvělá!! Použila jsem domácí jogurt, maggi jsem víc, pórek nahradila celerem, protože pórek doma nebyl, maso nechala marinovat přes noc a pak pekla i s jogurtem; výsledek byl ohromující 8-) K tomu pečené brambory a bylo to perfektní

  • Zuzka
    Zuzka |

    12. 1. 2011 11:06

    Moc dobré, někdy mám pocit, že už budeme doma kvokat, syn nic jiného než kuřecí maso nejí, tak vítám každý recept, tenhle je fakt chutný.

  • Jana Havlenová
    Jana Havlenová |

    9. 6. 2006 16:27

    Tak to musím vyzkoušet, zní to fakt odbře

  • Ren
    Ren |

    20. 5. 2006 17:15

    Bylo to dobré. Pečené kuře zase trochu jinak...

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    30. 4. 2006 16:05

    Maso je krásně šťavnaté, jen bylo málo omáčky. Příště musím víc podlévat. Udělala jsem k tomu brambory i rýži, chutnalo oboje.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 4. 2006 09:37

    Další velice lákavý recept na ty příští volné dny...