Autor:

Kuře v jogurtové marinádě II.

Ingredience
Kuřecí stehna 4 ks
Jogurt
1 velký
 
Česnek
větších
5 stroužek
Maggi 1 lžíce
Majoránka 1 lžíce
Sůl  
Rostlinný olej 3 lžíce
Anglická slanina 200 g
Pórek
1 menší
 
Kuře v jogurtové marinádě II.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Do jogurtu přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, sůl, olej a maggi a pěkně rozmícháme. Do stehýnek uděláme zářezy a uložíme do marinády. Necháme odležet alespoň 3 hodiny v lednici. Na pekáč dáme na nudličky pokrájenou slaninu a na kolečka pokrájený pórek. Na to položíme v marinádě obalená stehýnka, malinko podlijeme vodou (stačí opravdu málo, kuře pustí vodu), přikryjeme alobalem nebo druhým pekáčem a dáme do trouby péct. Když je maso měkké, odkryjeme a necháme péct dozlatova.
Podáváme s rýží nebo různě upravenými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Kuře v jogurtové marinádě II.

Komentáře

  1. newkav   23.12.2013 | 1:05 | reagovat | závadný

    Mňamka :-) jogurtové marinády mám ráda a tahle inovace je vážně skvělá!! Použila jsem domácí jogurt, maggi jsem víc, pórek nahradila celerem, protože pórek doma nebyl, maso nechala marinovat přes noc a pak pekla i s jogurtem; výsledek byl ohromující 8-) K tomu pečené brambory a bylo to perfektní

  2. Zuzka   12.01.2011 | 11:06 | reagovat | závadný

    Moc dobré, někdy mám pocit, že už budeme doma kvokat, syn nic jiného než kuřecí maso nejí, tak vítám každý recept, tenhle je fakt chutný.

  3. Jana Havlenová   09.06.2006 | 16:27 | reagovat | závadný

    Tak to musím vyzkoušet, zní to fakt odbře

  4. Ren   20.05.2006 | 17:15 | reagovat | závadný

    Bylo to dobré. Pečené kuře zase trochu jinak...

  5. Ivana Samcová   30.04.2006 | 16:05 | reagovat | závadný

    Maso je krásně šťavnaté, jen bylo málo omáčky. Příště musím víc podlévat. Udělala jsem k tomu brambory i rýži, chutnalo oboje.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web