Autor:

Veganský indický sójový guláš

90 minut PT0H90M
Snadné
Porce: 5
Ingredience
Sójové kostky 100 g
Cibule
velké
5 ks
Červená paprika
střední
1 ks
Česnek
větší
3 stroužek
Hladká mouka
vrchovatá
1 lžíce
Nové koření 6 ks
Bobkový list 3 ks
Kari
(Madras, dle chuti, vrchovaté)
2 lžička
Tymián 3 lžička
Zázvor - mletý 2 lžička
Římský kmín
celý
2 lžíce
Houby
thajské vonné
6 ks
Zeleninový vývar
bez glutamátu
2 kostka
Sojová omáčka Shoyu 1 lžíce
Koriandr
čerstvé
1 hrst
Mořská sůl
dle chuti
1 lžíce
Voda
cca
1,5 l
Slunečnicový olej 8 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Veganský indický sójový guláš

Postup přípravy:

Do 1 litru vroucí vody přidáme koření (3 ks nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžíce římského kmínu, 1 lž. tymiánu, 1 lž. kari madras, 1 kostka zeleninového bujónu, 6 ks vonných hub) a v ní vaříme sójové kostky cca 30 min. Potom kostky slijeme (vodu s kořením si necháme), necháme vychladnout a opatrně vymačkáme nasáklou vodu.

Na slunečnicovém oleji smažíme, za občasného míchání, cibuli pokrájenou na větší kostičky, do které přidáme 3 ks nového koření. Mezitím si bokem připravíme čóns z koření - dobře smícháme 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce římského kmínu, 1 lž. kari madras, 1 lž. tymiánu, 2 lž. mletého zázvoru - a necháme chvíli stát. Když je cibule do zlatova osmažená, vlijeme do ní připravený čóns, dobře promícháme a ještě chvíli smažíme. Pak přidáme sójové kostky. Opékáme za občasného míchání asi 3 minuty.

Přilijeme vodu, ve které jsme vařili sójové kostky, dolijeme čerstvou vodou tak, aby byla směs lehce zakryta, přidáme kostku zeleninového bujónu a na mírném plameni vaříme do rozvaření cibule, cca 10 min. Přidáme na nudličky pokrájenou červenou papriku, promícháme. Zahustíme - 1 lžíci hladké mouky rozpustíme v 0,2 dl vody, za stálého míchání vlijeme do guláše a povaříme asi 5 min.

Dále již nevaříme, přidáme nastrouhaný česnek a hrst nahrubo posekané natě čerstvého koriandru (čerstvý se dá dobře zamrazit). Zamícháme a necháme 10 minut přikryté.

Podáváme s rýží, vařenými brambory, knedlíky nebo též hrachovou či bramborovou kaší.

Dobrou chuť! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Veganský indický sójový guláš

Komentáře

  1. danka   08.09.2015 | 11:46 | reagovat | závadný

    <3

  2. Xyruxx   02.08.2012 | 23:23 | reagovat | závadný

    Na fotografiích je v jídle i zelený hrášek, ale jídlo s ním bylo druhý den příliš sladké. Komu to nevadí, může si ho tam přidat, ale já příště dávat nebudu. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web