Autor:

Veganský thajský sójový guláš

90 minut PT0H90M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Brambory
střední
5 ks
Fazole
240 g
1 plechovka
Čerstvé žampiony
hnědé
250 g
Sójové kostky 100 g
Mrkev 2 ks
Cibule 1 ks
Kari
madras, thajské, indické (dle chuti)
4 lžička
Drcený kmín 1 lžička
Bobkový list 3 ks
Nové koření 3 ks
Slunečnicový olej 6 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Hladká mouka
vrchovaté
4 lžíce
Mořská sůl
dle chuti
1 lžička
Kokosové mléko 2 dl
Veganský thajský sójový guláš

Postup přípravy:

Sójové kostky uvaříme předem dle návodu, scedíme (vodu si ponecháme), necháme vychladnout a lehce vymačkáme přebytečnou vodu. Připravíme čóns - vybrané kari dobře promícháme s olivovým olejem a 5 minut necháme odpočinout. Čóns dobře promícháme se sójovými kostkami.

Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme do většího hrnce, ve kterém budeme dělat guláš, přidáme slunečnicový olej, mletý kmín, nové koření a bobkový list, promícháme a smažíme do sklovata. Pak přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, promícháme s kořením a cibulí, zmírníme plamen a necháme přikryté dusit, za občasného míchání, do poloměkka. Přidáme čerstvé žampiony pokrájené na plátky, lehce osolíme, dobře promícháme a dusíme přikryté asi 2 min.

Přidáme sójové kostky, pořádně celou směs promícháme a ještě chvíli odkryté opékáme.

Pak přidáme brambory pokrájené na větší kostky, přilijeme vodu slitou z kostek, případně dolijeme studenou vodou tak, aby zakrývala směs a vaříme, než jsou brambory poloměkké. Nakonec přidáme červené fazole a kokosové mléko a dovaříme. Nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s trochou vody a ještě chvíli povaříme. Podáváme s jasmínovou rýží.
Lepší je samozřejmě druhý den. :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 4x)
Babiččiny třešňové kuličky Nejlepší recepty z třešní: Babiččiny třešňové kuličky Články z

Komentáře k receptu: Veganský thajský sójový guláš

Komentáře

  1. Memi   03.08.2014 | 15:34 | reagovat | závadný

    Ano je. Vegani nejí živočišné produkty včetně medu, ale v mouce omezeni nejsou.

  2. Wall   13.07.2014 | 10:03 | reagovat | závadný

    no nevím, jestli zrovna hladká mouka patří mezi veganská jídla :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web