Kuře v drnech

Hodnocení:

Moje:

90 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí stehna nebo kuřecí čtvrtky
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      dl pivo - černé podle chuti
    • 200
      g hrubá mouka
    • 1,5
      dl mléko polotučné těsto raději řidší
    • 3
      ks vejce
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,5
      dl rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 400
      g červené zelí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dopředu naložené maso (dávám jen sůl a směs Gyros) vložíme do pekáčku, kam jsme předtím dali pokrájenou cibuli s trochou oleje a podlejeme pivem. Asi na 20 min. dáme péct.
2
Mezitím si z uvedených ingrediencí připravíme těsto. Zelí krátce zpaříme a můžeme přichutit (sůl, kmín, cukr, ocet...) Červené zelí je tužší, vaříme o nějakou minutku déle. Do těsta přidáme už trochu zchladlé. Vzniklou směsí zalejeme předpečené maso a vložíme znovu do trouby, asi na 45 min.
3
Výborně to chutná a pěkné je to i na pohled. Se zeleninovou oblohou nemá chybu...
4
Bude jenom poctivé přiznat, že jsem se nechal inspirovat receptem Krakonošovy drny. Dobrou chuť!
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.