Autor:

Celozrnné pracny

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 250 g
Ovesné vločky 150 g
Tuk 150 g
Slunečnicová semínka 70 g
Dýňová semínka 70 g
Kakao 20 g
Kardamom 1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Ovesné vločky lehce opražíme a necháme vychladnout. Poté je v mixéru pomeleme spolu s dýňovými a slunečnicovými semeny. Vzniklou směs promícháme s moukou, cukrem, kakaem a mletým kardamonem. Nakonec do ní zapracujeme na kousky pokrájený rostlinný tuk. Přidáme trochu vody (pozor, aby těsto nebylo příliš řídké) a ještě jednou dobře prohněteme.

Hotové těsto necháme asi 30 minut odpočinout v ledničce nebo na chladném místě. Pak těstem naplníme formičky na pracny a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 °C dozlatova. Upečené pracny ještě za tepla z formiček vyklepneme a necháme uležet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Celozrnné pracny

Komentáře

  1. kristyna   07.12.2010 | 9:42 | reagovat |

    Omlouvám se, vločky už mám upražené, ale všimla jsem si, že v ingrediencích není uveden cukr a potom v postupu je... Mohla byste mi to ujasnit - kolik ho tam patří?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web