Celerová jemná polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks celer
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • ovesné vločky připadně jemně nebo rozemleté

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer a mrkev nastrouháme (jako na bramboráky), rozpustíme máslo a celer s mrkví na něm opražíme, až pustí mrkev barvu. Zalejeme mírně vodou, osolíme, okmínujeme, opepříme a chvíli vaříme. Přilejeme mléko, smetanu a můžeme přidat na zahuštění i ovesné vločky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • mudlos
    mudlos |

    23. 11. 2010 15:05

    Mohu jen doporučit, moc dobrá polévka!

  • Miloslav
    Miloslav |

    21. 11. 2007 20:52

    Ovesné vločky je lépe opražit přímo se zeleninou a pak dovařit.

  • Libuše
    Libuše |

    25. 5. 2007 13:08

    moc dobrá, taky dělám. někdy místo vloček rozkvedlám vajíčko - taky chutná

  • Jana
    Jana |

    21. 2. 2007 23:20

    určitě vyzkouším,zrovna hledám něco s celerem tak dík za tip

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    20. 2. 2007 10:53

    Tuto polévku dělávám, je moc dobrá. Vločky nemelu, dávám je tam celé. Polévku pak vařím do změknutí vloček.