Bystřická kyselica

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
50 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g fazole
    • kořenová zelenina (1 celer, 3 mrkve, 1 petržel a 2 cibule)
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks brambory
    • sušené houby (hříbky)
    • sušené švestky
    • povidla
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      lžíce olej
    • smetana
    • mléko
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • nové koření
    • bobkový list
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přes noc namočeným fazolím vyměňte vodu, doplňte na dva litry a dejte vařit. Asi 15 minut před koncem varu přidejte očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu, jednu překrojenou cibuli, česnek, brambory pokrájené na kostičky a sušené hříbky. Vložte koření a lehce osolte. Přidejte také sušené švestky pokrájené na menší kousky.
2
Do dalšího hrnce dejte vařit kysané zelí. Až jsou fazole uvařené, přidejte k nim uvařené zelí. Zahustěte cibulovou jíškou (na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibulku, zaprašte moukou) a dochuťte lžící povidel.
3
Nakonec přidejte mléko a smetanu. Vše pečlivě promíchejte. Pokud se vám zdá polévka málo kyselá, přidejte trochu octa.
4
Na závěr do polévky vmíchejte prošlehané vejce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.