Bylinkový řízek na česnekovém oleji

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 69
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: jariss

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso nebo vepřové maso - 400 g
    • 8
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      balení zakysaná smetana
    • strouhanka
    • rostlinný olej
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • bylinky Dle chuti (pažitka, petrželka, libeček, rozmarýn apod.)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do nasekaných bylinek dle chuti smíchaných se strouhankou. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso. Klidně můžeme celou proceduru ještě jednou opakovat, není nutností.
2
Smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji. (Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení, a až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a vyndáme jej.)
3
Do takto připraveného oleje klademe řízky. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát do ubrousku. Každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo a ihned podáváme s pečivem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • hladovi
    hladovi |

    12. 11. 2013 15:40

    Plátek másla už nemusíme, ale jinak jsou výborné.

  • jackie
    jackie |

    15. 9. 2012 11:46

    Dobrá změna klasiky. Super

  • Lucie Dulíková
    Lucie Dulíková |

    12. 2. 2011 11:27

    Výborné zpestření klasických řízečků, ke kterým se každý a rád vrací.

  • Ladia
    Ladia |

    7. 11. 2010 15:03

    Ani toto foto není od jarise... Takže tu máme další problémy s autorstvím fotografií.

  • Ladia
    Ladia |

    21. 10. 2010 15:58

    Z kuřecího nám chutnaly víc ;-)

  • Ivana Mati
    Ivana Mati |

    4. 1. 2010 10:23

    tak jsem si pěkně hubla a je konec.Tydle stránky jsou postrach mých vyhlídek na štíhlou postavu.Určitě brzy vyzkouším,vypadá to výborně.Přidávám do oblíbených a dávám 1 podtrženou.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    21. 4. 2009 13:38

    Dnes jsme vyzkoušeli,ale to byla teda lahoda..mňam,mňam, ještě bych si dala další porcičku...musím dát jedničku :-)

  • Beata Škanderová
    Beata Škanderová |

    4. 12. 2008 21:46

    Robila som minulú nedeľu, použila som len sušené bylinky - petržlenovú vňať, bazalku, provens.korenie, oregano a nemalo to chybu.Cesnak som pretlačila podľa rady v komentároch hneď do smotany a bolo to neskutočne dobré. Viac nám to chutilo, ako keď som cesnak dala len do oleja. Hodnotím 1***.

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    4. 12. 2008 13:01

    Sbíhají se mi sliny ale ještě než vyzkouším poprosím o radu - dají se použít i sušené bylinky?

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    27. 7. 2008 14:23

    Dělala jsem dnes z vepřové kýty,koření:pažitka,petržel,trocha tymiánu,bazalky a libečku.Opravdu vynikající a chuťově fajn recept.1****

  • Jíťa
    Jíťa |

    2. 3. 2008 20:00

    Mňamka:-) Použila jsem předem naloženou srnčí kýtu a nemělo to chybu...

  • Zuzana Coufalová
    Zuzana Coufalová |

    25. 2. 2008 14:55

    Právě jsme dojedli, bylo to vynikající. Z bylinek jsem dala bazalku, tymián a šalvěj. Opravdu moc dobré. Příště zkusím rybu, nemám je moc ráda, ale takhle by to asi šlo :-).

  • vendulaC
    vendulaC |

    31. 12. 2007 09:06

    Měla jsem tyto řízky na rodinou oslavu a i když jsem úplně zapoměla na česnek,tak to bylo vynikající :o))

  • Honza M
    Honza M |

    9. 7. 2007 13:36

    bylo to velice velice chutné..

  • lenka žváčková
    lenka žváčková |

    5. 7. 2007 18:20

    a musí být zakysaná smetana?tu totiž nemám tak to jdu zkusit s normální.

  • Terezie Kouřilová
    Terezie Kouřilová |

    18. 1. 2007 10:32

    Super mnamka :-) Nema to chybu!

  • Lubor Hájek
    Lubor Hájek |

    9. 1. 2007 18:56

    Výborný recept

  • Markéta
    Markéta |

    2. 1. 2007 20:07

    Moc děkuji za vynikající recept, už jsem tyhle řízečky dělala dvakrát (bylinky jsem použila podle rady pana Jaroslava)a jsou opravdu výborné!

  • Jaroslav Pelcman
    Jaroslav Pelcman |

    12. 12. 2006 06:19

    Markéto, v podstatě je jedno jaké bylinky použijete. Každý má jinou chuť a oblíbené bylinky. Jen na poprvé bych byl možná obezřetnější v použitém množství. Já používám pažitku, petrželku, rozmarýn, tymián. V komentářích pod receptem najdete hodnocení a kdo jaké byliny použil. Pamatuji si, že někdo použil bazalku, jiný provensálské koření apd. Fantazii se opravdu meze nekladou.

  • Markéta
    Markéta |

    11. 12. 2006 13:08

    A které bylinky se tam například hodí?

  • Silva Machová
    Silva Machová |

    13. 11. 2006 12:14

    Moc dobré!!!

  • Ola
    Ola |

    5. 11. 2006 16:48

    Famózní!!!!!!!!!

  • Tereza Martínková
    Tereza Martínková |

    15. 10. 2006 14:42

    Vynikajicí!!!! Dělala jsem dnes na oběd s bramborou kaší a moc jsme si pochutnali. Použila jsem vepřové maso, bylinkama jsem nešetřila(trochu jsem je smíchala s tou strouhankou) a krásně to na mase drželo. Děkuji za skvělý recept:-)

  • Jana Ř.
    Jana Ř. |

    4. 10. 2006 15:28

    Bylo to dobré, manžel si to pochvaloval.Česnek jsem ale nastrouhala do těstíčka.

  • Jaroslav Pelcman
    Jaroslav Pelcman |

    24. 7. 2006 10:21

    Většinou používám asi hrst všech bylinek. Já mám vůni bylinek rád, tak mi to takhle vyhovuje. Ale někomu to může zase vadit. Na poprvé bych více jak hrst nedával. Samozřemostí je, že více aromatických bylinek dávám méně, než třeba pažitky, petrželky. Libečku 5-6 lístečků, rozmarýny 1 menší větvičku, tymiánu 2 větvičky asi 10cm dlouhé. Někdy je lepší méně, než více.

  • Jiří
    Jiří |

    23. 7. 2006 15:11

    Lze dát hodně těch bylinek? Nebude to vadit? Aby se chuti nějak nesmýchaly nebo jedna nepřehlušila druhou??

  • Martina S.
    Martina S. |

    22. 4. 2006 14:46

    Moc chutné. Dělala jsem z vepřového masa. Bylinky i rozmačkaný česnek jsem přidala hned do vajec se zakysanou smetanou. Výtečné. Píšu za 1.

  • Alisia Z.
    Alisia Z. |

    14. 4. 2006 20:34

    Výborné

  • Hana Nováková
    Hana Nováková |

    9. 2. 2006 19:18

    Moooc dobré.

  • Jarmila Huhulová
    Jarmila Huhulová |

    7. 2. 2006 19:44

    Výborný oběd

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    1. 2. 2006 20:37

    1******!!!!!!!!!

  • Jan Melecký
    Jan Melecký |

    22. 1. 2006 16:06

    Výborné,použila jsem sušenou směs na řecký salát a vařené brambory jemně posypala kořením na americké brambory.

  • Tygi
    Tygi |

    21. 1. 2006 18:32

    Výborné! Doporučuji, zajímavý nápad. Důležitá je ale určitě volba bylinek. Tak dobrou chuť!

  • Lenka
    Lenka |

    28. 10. 2005 18:51

    dala jsem moc bylinek, ani jsem v tom necitila chut masa:( ale zajimavy recept

  • Iva Kindlová
    Iva Kindlová |

    17. 9. 2005 19:21

    Tak dneska jsme si s celou rodinou moc pochutnali,recept je super.Dávám za jedna!!!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    8. 9. 2005 07:06

    Bylo to dobré, ale musím přiznat, že mám z kuchařky on-line vyzkoušeny daleko lepší recepty. Toto je asi jeden z mála receptů, co naši rodinu příliš nenadchl. Jinému ovšem zase chutnal, to je normální.

  • monika
    monika |

    5. 9. 2005 15:05

    1kysaná smetana má 150-200gramů,podle značky.A jestli hlídáte tuky,tak doporučuju light-má skoro stejnou chuť jako ta tučná.

  • Josef
    Josef |

    5. 9. 2005 00:37

    Použil jsem filety z Aljašské tresky (předem rozmrazené,nasolené a pocitronované) a bylo to rovněž skvělé.Díky za námět.

  • Jaroslav Pelcman
    Jaroslav Pelcman |

    2. 9. 2005 07:42

    Většinou kupuji balení 250 ml. Lze použít i balení velké jako malý jogurt.

  • Ilona Cooper
    Ilona Cooper |

    1. 9. 2005 20:23

    Muzete mi prosim rict jak je velka 1 zakysana smetana?Nejsem v Evrope.

  • Jarmila Vondráčková
    Jarmila Vondráčková |

    31. 8. 2005 13:01

    Řízečky jsou dobré,ale je lepší rozmačkaný česnek přidat rovnou do směsi na obalení.Smažit pak na oleji,nebo sádle .jarmila

  • magda
    magda |

    7. 8. 2005 12:57

    výboorne..zrovna jsme dopapali a jeste se porad olizujem

  • jitulka
    jitulka |

    1. 8. 2005 21:55

    jako koreni jsem pouzila zazvor,oregano a petrzelku,hotove raz dva a vyborne!

  • Lůča
    Lůča |

    30. 7. 2005 03:54

    je to prijemna zmena od klasickych rizku, ale ze by to bylo neco "EXTRA" to se rict neda....

  • Veronika Rezkova
    Veronika Rezkova |

    26. 7. 2005 12:51

    teda opravdu moc dobry,varily jsme se sestrou a pridaly cerstvou pazitku, bazalku, libecek a petrzelku...moc dobry a i syty...vrele doporucujeme

  • Eva
    Eva |

    21. 7. 2005 14:05

    No na to že jsem uplnej amatér ve vaření, tak tohle se mi moc povedlo(teda říkal můj milý).Výborný recept.

  • Martina
    Martina |

    12. 7. 2005 04:03

    Pouzila jsem kruti prsicka a cerstve bylinky - tymian, petrzelka, cilantro, salvej - jsem nasekala a zamichala uz do smetany s vajickem.Za skvely recept pisu jedna s hvezdickou.

  • Irma Hlávková
    Irma Hlávková |

    10. 7. 2005 18:23

    Vynikající,dnes jsme si móóóc pochutnali,dala jsem provensálské bylinky-lepší jsou kuřec řízečky(měli jsme kuřecí a vepřové)

  • Petra K
    Petra K |

    10. 7. 2005 12:57

    Právě jsem řízečky doobědvali a potvrzji, že jsou skutečně výborné, jako bylinku jsme dala bazalku

  • Jana Husťáková
    Jana Husťáková |

    9. 7. 2005 17:47

    Jůůůůůů,už letim koupit kuřecí:)) se těšim skoro víc ,jak na chlapa ha ha

  • Eva
    Eva |

    6. 7. 2005 22:28

    Co jste dávali do té strouhánky a osvědčilo se jako dobrá volba? Inspirujte začátečníka.. :-) Díky

  • Hanca P
    Hanca P |

    5. 7. 2005 21:22

    mě se vůbec nepovedly

  • martina kosumberska
    martina kosumberska |

    1. 7. 2005 16:38

    o víkendu hned vyzkouším, vypadá to suprově!!

  • helena hvozdarova
    helena hvozdarova |

    30. 6. 2005 20:24

    vyborny recept hned to o vikendnu vyzkousim sbihali mi sliny

  • Jana Borovcová
    Jana Borovcová |

    29. 6. 2005 13:21

    výborné, zní to krásně,sbíhají se mi sliny!!

  • Kája
    Kája |

    21. 6. 2005 17:22

    žúžo

  • Pilence
    Pilence |

    9. 6. 2005 08:55

    Ooooo, to jsme si pochutnali. Dokonce i muzska cast prohlasila, ze to bylo vyborne a to u ni neni kureci prave v kurzu. Diky, Pile

  • Evík
    Evík |

    8. 6. 2005 15:20

    Moc "děkuju" za super recept! Zase budu o 5 kilo těžší! Asi bych měla přestat chodit na tyhle stránky :)Pokud někdo nepochopil - snažila sem se tu vtipně vyjádřit, jak se těším až si to udělám doma.

  • Zdenka T.
    Zdenka T. |

    4. 6. 2005 18:29

    Vynikající, zítra je zase budu dělat!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    23. 5. 2005 08:08

    Celé rodině moc chutnalo, jenom mně se to zdálo trochu suché. Příště to udělám z krkovičky, z níž jsou ty nejlepší řízky. Dala jsem pažitku, petrželku a bazalku, ale připadalo mi, že to koření tam není moc výrazné. Prostě - každý máme jiné chutě.

  • Janinka
    Janinka |

    9. 5. 2005 18:21

    Skutečně výborné. dělala jsem to z vepřového a bylo to BEZ CHYBY! Do strouhanky jsem hodila "lopatu" provensálského koření a nic nezbylo...

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    9. 5. 2005 09:53

    Dělala jsem z vepřové kýty, jako příloha byla bramborová kaše a ledový salát. Výborné, voňavoučké.

  • Tereza Buckova
    Tereza Buckova |

    5. 5. 2005 11:57

    Taky jsem vcera varila,z veprovych rizku.Naprosto vynikajici! Pisu za jedna:))

  • Bohumila
    Bohumila |

    5. 5. 2005 09:54

    naprosto vynikající!!! Včera jsem je udělala z kuřecích prsíček, přílohou byla bramborová kaše a hlávkový salát. Mohli jsme se s manželíkem utlouct, jak to bylo dobré. Zbylé řízečky jsme pojídali taktéž v bagetě se salátem. Mňamky. :)

  • Ajda
    Ajda |

    13. 1. 2005 21:49

    zajímavé, hodně zajímavé.