Autor:

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
nebo vepřové maso - 400 g
4 ks
Česnek 8 stroužek
Vejce
1-2
2 ks
Zakysaná smetana 1 balení
Strouhanka  
Rostlinný olej  
Mléko  
Sůl  
Pepř mletý  
Máslo  
Bylinky
Dle chuti (pažitka, petrželka, libeček, rozmarýn apod.)
 
Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Drůbeží

Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do nasekaných bylinek dle chuti smíchaných se strouhankou. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso. Klidně můžeme celou proceduru ještě jednou opakovat, není nutností.

Smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji. (Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení, a až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a vyndáme jej.)

Do takto připraveného oleje klademe řízky. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát do ubrousku. Každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo a ihned podáváme s pečivem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 80 x
1-
4.65 80 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 80x)
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Komentáře

  1. hladovi   12.11.2013 | 15:40 | reagovat | závadný

    Plátek másla už nemusíme, ale jinak jsou výborné.

  2. jackie   15.09.2012 | 11:46 | reagovat | závadný

    Dobrá změna klasiky. Super

  3. Lucie Dulíková   12.02.2011 | 11:27 | reagovat | závadný

    Výborné zpestření klasických řízečků, ke kterým se každý a rád vrací.

  4. Ladia   07.11.2010 | 15:03 | reagovat | závadný

    Ani toto foto není od jarise... Takže tu máme další problémy s autorstvím fotografií.

  5. Ladia   21.10.2010 | 15:58 | reagovat | závadný

    Z kuřecího nám chutnaly víc ;-)

1 2 3 4 ... 7 ... 10 ... 13 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web