Autor:

Valašská kyselica II

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kysané zelí 400 g
Brambory
na kostičky
300 g
Bobkový list  
Nové koření  
Kmín  
Sušené houby  
Pepř mletý  
Citron  
Bylinky  
Máslo 30 g
Cibule 100 g
Klobása
pokrájená
100 g
Anglická slanina 100 g
Mléko  
Hladká mouka 2 lžíce
Zakysaná smetana 150 g
Sůl  
Moučkový cukr
nemusí být (na dochucení)
 
Valašská kyselica II

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Uvařte zelí s kmínem. V druhém kastrolku uvařte brambory, bobkový list, sůl, pepř, sušené houby, nové koření, kmín a bylinky. Až brambory změknou, vyndejte bylinky a vše slijte dohromady. Na másle osmažte cibuli, klobásu, anglickou slaninu a nakonec přidejte ještě hladkou mouku. Směs rozmíchejte s mlékem, nalijte k ostatním surovinám a za občasného míchání provařte asi dvacet minut. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, dochuťte solí, pepřem a můžete také lehce přisladit moučkovým cukrem.

Zelí a brambory se dříve na stole objevovaly s železnou pravidelností, a tak není divu, že se připravovaly v tolika regionálních variantách. Platí to i o polévkách. Někde se jí říká zelňačka, jinde zelnica, na Valašsku je známá jako kyselica. Kromě základních surovin se do ní přidává také klobáska a zakysaná smetana.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Valašská kyselica II

Komentáře

  1. Jarcaa   21.12.2014 | 15:54 | reagovat |

    Podle mě nejlepší recept na kyselicu na těchto stránkách. Výborná a jednoduchá. Doporučuji. <3

  2. Jarcaa   21.12.2014 | 15:54 | reagovat |

    Podle mě nejlepší recept na kyselicu na těchto stránkách. Výborná a jednoduchá. Doporučuji. <3

  3. januskaa1   03.10.2012 | 12:10 | reagovat |

    Výborná, ikdyž citron opravu potřebovat nebudete.. ;-)

  4. Ladia   03.06.2011 | 23:26 | reagovat |

    Jaké bylinky?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás? Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web