Budějická obi zelnice

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg bílé zelí
    • 1
      ks cibule velká
    • 200
      ml mléko
    • 1
      lžíce ocet
    • hrubá mouka
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kelímek smetana nebo kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrájíme na jemné proužky a dáme vařit do osolené vody spolu s asi půl lžičkou kmínu.(Zelí musí být ponořené). Během vaření na sádle orestujeme cibulku (do sklovata), kterou dáme do vařícího se zelí. Zelí s cibulkou vaříme do změknutí. Posléze zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce. Po provaření dochutíme (dle naší chuti) opatrně octem a cukrem. Je-li třeba i solí. Vmícháme smetanu (pozvolna - vše aby se nezdrclo).
2
Podáváme s vařenými šťouchanými brambory.
Zařazení: Přílohy Zeleninové

Komentáře k receptu

  • Marcela
    Marcela |

    10. 9. 2011 12:41

    Také jsme to dělávali a já to dnes udělám, ňam, ňam. A brambory jsme také zasypávali smaž.cibulkou.

  • Jana Titlbachová
    Jana Titlbachová |

    11. 5. 2007 15:19

    I moje maminka, je to moje nejoblíbenější jídlo, ale dělávala jsem ho jen podle zapamatovane chuti a od oka. Jsem ráda za tento recept. I u nás se sypaly brambory cibulkou.

  • Lusinda
    Lusinda |

    20. 4. 2007 15:55

    Tento recept dělávala moje babička,taktéž z jižních Čech.Jen šťouchánky ještě sypala smaženou cibulkou.Velice dobré,děkuji za připomenutí.