Autor:

Vesnická zelnice

Střední
Ingredience
Kysané zelí
Malá hlávka
 
Sůl  
Voda  
Škvarky  
Vařené brambory
3-4
4 ks
Cibule  
Sádlo  
Hladká mouka  
Kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem. Přidáme škvarky. Brambory rozmačkáme lžící a přidáme do zelnice. Cibulka se osmaží do růžova na sádle a také se přidá do zelí. Pak odebereme trochu vody z polévky, necháme vychladnout, rozmícháme v ní trošku mouky a tím polévku zahustíme. Provaříme a dochutíme solí a pepřem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Reklama
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Vesnická zelnice

Komentáře

  1. Aninka   26.07.2006 | 19:22 | reagovat |

    Já vařím tuhle polévku na podzim, a vařím jí z hlávky čerstvého zelí.

  2. ELA   26.07.2006 | 13:18 | reagovat |

    pokud nakládáme zelí doma, malou hlávku vkládáme vcelku dospod, užívá se na zelné závitky apod. jinak bych si to asi "přeložila" jako množství odpovídající malé hlávce...

  3. Věra   26.07.2006 | 11:18 | reagovat |

    To jse se taky zarazila.... malou hlávku kyselého zelí jsem ještě neviděla :-))

  4. František Pazdera   26.07.2006 | 11:10 | reagovat |

    kyselé zelí nebo malá hlávka čerstvého?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web