Vesnická zelnice

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kysané zelí Malá hlávka
    • sůl
    • voda
    • škvarky
    • 4
      ks vařené brambory 3-4
    • cibule
    • sádlo
    • hladká mouka
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem. Přidáme škvarky. Brambory rozmačkáme lžící a přidáme do zelnice. Cibulka se osmaží do růžova na sádle a také se přidá do zelí. Pak odebereme trochu vody z polévky, necháme vychladnout, rozmícháme v ní trošku mouky a tím polévku zahustíme. Provaříme a dochutíme solí a pepřem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Aninka
    Aninka |

    26. 7. 2006 19:22

    Já vařím tuhle polévku na podzim, a vařím jí z hlávky čerstvého zelí.

  • ELA
    ELA |

    26. 7. 2006 13:18

    pokud nakládáme zelí doma, malou hlávku vkládáme vcelku dospod, užívá se na zelné závitky apod. jinak bych si to asi "přeložila" jako množství odpovídající malé hlávce...

  • Věra
    Věra |

    26. 7. 2006 11:18

    To jse se taky zarazila.... malou hlávku kyselého zelí jsem ještě neviděla :-))

  • František Pazdera
    František Pazdera |

    26. 7. 2006 11:10

    kyselé zelí nebo malá hlávka čerstvého?