Autor:

Brambory se šlehačkou a kuřecím masem

Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Kuřecí maso
balíček kuřecích řízků
1 ks
Cibule  
Sůl  
Majoránka  
Pepř mletý  
Mletý kmín  
Grilovací koření  
Smetana ke šlehání 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí maso naklepu, osolím, opepřím, posypu grilovacím kořením jen zjemna. Brambory oloupu, nakrájím na kolečka a začnu klást do pekáčku nejdříve pokrájenou cibuli, maso a nahoru brambory, které vždy okořením a osolím, zaliju šlehačkami (mělo by být ponořeno vše, ale pozor dvě šlehačky stačí) a dám péct. Peču v uzavřeném pekáčku (tulip) asi 40 minut, pak otevřu a nechám 20 minut bez pokličky dojít. Na oživení můžete přidat i strouhaný sýr.

Obměna: tento recept dělám i s klobáskou, ale to dělám brambory na kostičky a klobásku pokrájím taky na kostičky a nedávám ji dospod, ale promíchám (jako šunkofleky) a pak zaliju šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1
Parmazánový quiche s rajčaty Tip na víkend: Rajské potěšení Články z

Komentáře k receptu: Brambory se šlehačkou a kuřecím masem

Komentáře

  1. liba halova   10.04.2010 | 23:08 | reagovat |

    tento recept je vyborny,take davam zampiony na platky.

  2. Arnošt Hausvater   01.11.2008 | 18:15 | reagovat |

    Ano s kotletama výborný,ale smetanu nalit až na dopékání pak je zoftík lepší

  3. lenka   02.04.2008 | 9:52 | reagovat |

    delam neco podobneho s kysanym zelim,vymazu zapekaci misku olejem nebo sadlem,dam omyte brambory-i ve slupce,pokrajene na kolecka,na to vrstvu zeli-neoplachovat,potom naklepane okorenene maso,muze byt kureci,ale davam i plecko nebo krkovicku...zase vrstva brambor a nahoru opet zeli,priklopim a pecu dokud brambory a maso nezmekne,cca 1hod-1,5hod na 200

  4. Patrick Schmitt   13.02.2008 | 19:24 | reagovat |

    Tedy nastrouhám muškátový ořech, ne květ, pochopitelně, omlouvám se za chybu v předchozím příspěvku.

  5. Patrick Schmitt   13.02.2008 | 17:58 | reagovat |

    Je možné, že tu už velmi podobný recept je. Nicméně já to dělám velmi podobně, mám ale velký alsaský pekáč, který mi dovoluje udělat ještě více vrstev a tak kladu na dno mírně vymazaného pekáče prvně brambory, pak cibulku, pak maso, opět cibulku a nahoru brambory. S cibulkou se nemusí ani nějak moc přehánět a chutná mimochodem lépe když se před vložení do pekáče zpění na másle. Na vrchní vrstvu brambor ještě nastrouham trošku muškátového květu. Zato majoránku a kmín přidávám, jen když na to mám chuť. Líbí se mi ale nápad přidání klobasky. Třeba s nějakou pálivou čabajkou to může být doopravdická lahůdka. ;-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web