Brambory na špeku

Snadné
Ingredience
Slanina 300 g
Hladká mouka 1 lžíce
Kyselá smetana 1 kelímek
Vejce 5 ks
Příloha
Brambory  

Postup přípravy:

Do kastrolu dáme slaninu nakrájenou na malé kostičky (vybíráme dobrou, voňavou, dává základní chuť celému jídlu). Škvaříme tak dlouho, až začne vonět a hnědnout. Pak zasypeme moukou a uděláme dost tmavou jíšku, kterou zředíme nejprve studenou vodou a pak přidáme kysanou smetanu (pozor, po přidání smetany omáčka dost zřídne). Osolíme a zavaříme do omáčky tolik ztracených vajec, kolik předpokládáme, že naši strávníci snědí. Vajíčka vaříme cca 4 minuty, aby zůstala uprostřed tekutá.

Podáváme s vařenými brambory. Velmi rychlá večeře. Hodí se k tomu i hlávkový nebo jiný zeleninový salát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1
Barevný salát s malinami Zábavné jarní saláty Články z

Komentáře k receptu: Brambory na špeku

Komentáře

  1. Tereza J.   17.11.2008 | 9:47 | reagovat |

    U nás sa tomu hovorí máčanka a podáva sa to s chlebom, nie zem iakmi.

  2. Martina D   07.11.2005 | 14:56 | reagovat |

    Není to úplně špatný recept, ba naopak pokud doma opravdu není nic, je to taková "z prdu kulička". Jen se mi k tomu moc nehodily ty brambory - s knedlíkem lepší. Jinak cením dobrý nápad

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web