Brambory na špeku

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g slanina
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kelímek kyselá smetana
    • 5
      ks vejce
  • Příloha
    • brambory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrolu dáme slaninu nakrájenou na malé kostičky (vybíráme dobrou, voňavou, dává základní chuť celému jídlu). Škvaříme tak dlouho, až začne vonět a hnědnout. Pak zasypeme moukou a uděláme dost tmavou jíšku, kterou zředíme nejprve studenou vodou a pak přidáme kysanou smetanu (pozor, po přidání smetany omáčka dost zřídne). Osolíme a zavaříme do omáčky tolik ztracených vajec, kolik předpokládáme, že naši strávníci snědí. Vajíčka vaříme cca 4 minuty, aby zůstala uprostřed tekutá.
2
Podáváme s vařenými brambory. Velmi rychlá večeře. Hodí se k tomu i hlávkový nebo jiný zeleninový salát.

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    17. 11. 2008 09:47

    U nás sa tomu hovorí máčanka a podáva sa to s chlebom, nie zem iakmi.

  • Martina D
    Martina D |

    7. 11. 2005 14:56

    Není to úplně špatný recept, ba naopak pokud doma opravdu není nic, je to taková "z prdu kulička". Jen se mi k tomu moc nehodily ty brambory - s knedlíkem lepší. Jinak cením dobrý nápad