Kuřecí játra "ber nebo běž!"

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 62
50 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg kuřecí játra
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • oregáno
    • 1
      ks česnek
  • Příloha
    • hranolky
    • okurkový salát

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí játra osolíme, opepříme, přidáme oregáno, utřený stroužek česneku, máslo. Podlijeme trošku vodou a dáme péct do vyhřáté trouby na 220 °C. (Já peču v horkovzdušné tak 20 minut.)
2
Mezitím připravíme hranolky a salát. Je to rychlé a jednoduché.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    8. 4. 2014 09:44

    Másla "od oka"

  • Anonym :DDDD
    Anonym :DDDD |

    5. 1. 2013 12:58

    A kolik se tam má dát toho másla? :OO

  • Mára
    Mára |

    9. 12. 2012 18:22

    A kolik másla ?? hm

  • Hanča11
    Hanča11 |

    30. 8. 2012 10:26

    Chutnalo nám. :-)

  • JK
    JK |

    28. 8. 2012 18:31

    Mňamka

  • katerina125
    katerina125 |

    25. 8. 2012 16:21

    Výborné doporučuju

  • bejby
    bejby |

    18. 8. 2012 10:43

    je to fakt mnamka,a s tema hranolkama a tatarkou,mnaaaaaaaaaaaam

  • katka ll.
    katka ll. |

    21. 2. 2012 17:40

    super rýchlovka¨! přesně toto jsem dnes potřebovala :-P a dokonce je to i mnamka!!!! děkuji

  • wero-nica
    wero-nica |

    9. 6. 2011 16:39

    Už jsem je dělala 2krát, patří mezi mé oblíbené. S hranolkama jsou nejlepší..

  • Monika OV
    Monika OV |

    27. 3. 2011 19:59

    Manžel jedl, jedl, pak se na mne vážně podíval a prohlásil : "Takhle dobrou játru jsem ještě nejedl!" A já dodávám, takhle jednoduše jsem ji ještě nedělala! ;-) ;-) ;-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    6. 2. 2011 21:39

    Sluníčko, myslím, že Jana Rem. zná pravopis slova "játra", ale tady tou "játrou" naráží na jednoho českého televizního kuchařského umělce, který pravil, že "měkké jatro je lepší než tvrdé játro"..... :-D :-D :-D

  • SlunickoZ
    SlunickoZ |

    6. 2. 2011 19:22

    možná by bylo vhodné podívat se do českého pravopisu na slovo -játra- ;-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    31. 1. 2011 07:54

    Tak já je beru!!! Byly včera a byla mooooc dobrá. Ještě jsem je posypala naťovou cibulkou a k nim majonézu a hranolky,,,, něco tak dekadentně nezdravého a dobrého jsem dlouho neměla :-). No jo, Airan byla a bude zárukou kvality....

  • klap.zobak
    klap.zobak |

    28. 1. 2011 17:35

    Bylo to vynikající..:o)))), patří to k oblíbeným jídlům.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    13. 11. 2010 10:16

    Za 1

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    6. 8. 2008 10:44

    Aleno díky!Myslím,že bych si taky tak nějak poradila,šťáva je k rýži třeba,jinak by to bylo suché.Ohledně solení,vím,že se nic nepokazí,když posolím až po uvaření játry,ale syn mne naučil,že drůbeží játře sůl neuškodí ani při vaření.Někdy z ní taky dělám čínu a tam jde magi,sůl a já nevím,co všechno a je to taky slané a super.U vepřové játry bych to neriskovala.

  • Alena Tesařová
    Alena Tesařová |

    6. 8. 2008 08:06

    Pro Janu - když chci tyhle játra podávat s rýží, potřebuji taky šťávičku.Jak jsem psala, peču játra v remosce a když jsou hotové, zapráším je přiměřeně moukou , nechám zasmahnout a zředím vodou. Šťáva jak lupen. Solit až nakonec, je to opravdu lepší.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    5. 8. 2008 20:08

    Terezko,při nejbližší příležitosti vyzkouším,jen musím pak něco vymyslet pro babičku,ona raději jídla s nějakou šťávou,tak snad na pátek,to dělám pro ni půst,vždy něco sladkého.Už mi skoro dochází inspirace,ještě že tady ty recepty máme.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    5. 8. 2008 15:54

    Janka vyskúšaj, ja som ich jedla priamo u autorky receptu, a skutočne nemajú chybu. Ostatne, ako všetky recepty od Airan :)))

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    5. 8. 2008 14:14

    Tak koukám tady na ten ohlas na tento recept a jsem unešená tou jednoduchostí a hlavně kladným hodnocením.Budu to muset vyzkoušet,játra máme moc rádi,tak proč ne.Vidím,že je to starý recept z roku 2005,takže nevím,jestli se paní Marta ještě chodí,ale můžu stoprocentně říct,že drůbeží játra se mohou solit hned.

  • Alena Tesařová
    Alena Tesařová |

    5. 8. 2008 07:12

    Peču v remosce. Je to velmi rychlé a chuťově s oregánem (tím nešetřím) mnohem lepší a výraznější než obyčejně na cibulce.. Velmi nám chutnalo a dávám za jedna.

  • Daniela Šrámková
    Daniela Šrámková |

    13. 5. 2008 08:30

    Vyzkouším udělat z holubích prsou, přijdou mi chutí dost játrům podobná, tak uvidíme :o)

  • Eva J.
    Eva J. |

    30. 3. 2008 16:38

    Tak jsem to taky vyzkoušela, ale coby studentka na privátě nemám troubu, pánev musela stačit. Nicméně přestože játra nijak extra nevyhledávám, ta kombinace s provensálským kořením a česnekem je skvělá. Játra se asi částečně vrátí do mého jídelníčku. 1*

  • Alena Tesařová
    Alena Tesařová |

    14. 3. 2008 08:35

    Dobrý recept, pekla jsem v remosce, nikde to neprská. Jen jsem solila až po upečení, aby játra nezhořkla. Dávám za jedna.

  • Simona Roberts
    Simona Roberts |

    10. 3. 2008 11:16

    Vyborny recept a libi se mi i povodni story z Balkanu..Taky pridavam provensalske koreni, davam suseny cesnek - hodne, par lzic sladne smetany a bily pepr (to vse promicham v misce) Pecu pak v hodne rozpalene horkovzdusne troube jen tak na plechu. Jatra neztvrdnou, jsou lahodna a nam chutnaji nejlepe s bramborovou kasi, tatarkou a salatem. 1+

  • Anonym
    Anonym |

    15. 12. 2007 10:58

    Já také dělám tento recept pravidelně (cca jednou za půl roku-játra ani drůbeží, nejsou podle mne nejzdravější). Recept je rychlý a všem nám chutná. Dávám více česneku. Díky ze recept.

  • Jana
    Jana |

    27. 11. 2007 19:21

    Opravdu nemají chybu a opravdu jsou lepší než restované. Česnekem nešetřte. Díky za recept.

  • Veronika Letková
    Veronika Letková |

    15. 9. 2007 13:49

    Dnes jsem teno recept zkoušela. Játra jsem ještě posypala grilovacím kořením. Jako přílohu jsme měli pečené brambory. Jen se po tom zaprášilo. Určitě budeme brzy dělat znovu. Děkuji a dávám za 1:-)

  • Di
    Di |

    5. 9. 2007 14:34

    V létě jsme zkusila také s králičími jatýrky, byly to stejně vynikající.

  • Ivana
    Ivana |

    4. 9. 2007 21:28

    Zrovna jsme dojedli - velké nadšení !Mikrovlnka, 13 min, bez promíchání, provensálské koření a trochu víc česneku..Nejsou hranolky - byly topinky na sucho a rajčata s čerstvou bazalkou. Doporučuji !!!

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    5. 8. 2007 12:23

    Moc dobré,dávám za jedna!Játra byla měkkoučká a voňavá.Jídlo připravoval můj manžel, jinak totální "nevařič" a sklidil s ním velký úspěch.Opravdu je to rychlé,jednoduché a chutné jídlo.Jako příoihu jsme měli rýži.

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    14. 7. 2007 08:51

    Tak to byl zážitek!!! Dali jsme tedy více česneku... 4 stroužky a bylo to výborné!!! Co mě především na receptu těší, že se dělají játra v troubě! Když je dělám na pánvi, prská to, "střílí" to, kuchyň bysme mohli malovat..... Tohle bylo úúúúžasný! Dokonce 500g pro nás dva bylo málo, příště uděláme víc!!! :o)

  • Marek Kratochvíl
    Marek Kratochvíl |

    19. 5. 2007 13:50

    2 stroužky česneku místo jednoho, v misce v mikrovlnce na 280°C 12 minut, s občasným promícháním - bylo to supr.

  • Eva
    Eva |

    3. 3. 2007 13:47

    tak jsem to dnes udělala, oregano mi chybělo, tak jsem dala provensálské koření, trochu grilovací směsi a trochu saturejky, jinak byl recept opravdu dodržen, jako příloha americké brambory, nepálivé beraní rohy a nemělo to chybu, strašně jsme si pochutnali!!!! Časem udělám zase.

  • J S
    J S |

    8. 2. 2007 11:42

    Je to moc hutne povedlo se mi to i na to ze mi je 13

  • Ivilen Ivilen
    Ivilen Ivilen |

    10. 12. 2006 13:56

    ...:)moc moc veliká dobrůtka ....

  • miro
    miro |

    9. 7. 2006 23:12

    miesto oregana bazalku a tri struzku cesnaku miesto jedneho. robil som to na panvici, parada ;)

  • Jitka
    Jitka |

    31. 5. 2006 14:16

    Moc dobré, dělala jsem dneska po druhé a přidala i to provens. koření a je to lepší než jen samotné oregano. Jinak pekla jsem jen na 150 °C a zpočátku přikryté alobalem a bylo to lepší než minule. Fakt dobrý receptík, děkuji a doporučuji.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 4. 2006 11:15

    Výborný recept, držela jsem se návodu, jen jsem spěchala tak jsem strčila do mikrovlnky. Na střední výkon 2min promíchala, otočila a další 2 min. Dělala jsem ale jen poloviční porci.Bylo hotové a výborné.

  • Marsí
    Marsí |

    4. 4. 2006 11:07

    No zrovna jsem hledala něco na teplou večeři..tak už to mám...

  • Naďa Lhotáková
    Naďa Lhotáková |

    2. 4. 2006 20:12

    Strašně nám chutnalo!!!!!!!!Doporučuji!

  • milan
    milan |

    28. 3. 2006 18:03

    pane frantisku ale vy jste z puvodniho receptu udelal uplne jine jidlo i to vase bylo urcite chutne,ale pokud si budu chtit udelat jatra ber nebo bez tak pouziji puvodni recept,nezlobte se

  • František Hrdý
    František Hrdý |

    6. 3. 2006 21:18

    Pekl jsem v zapékací misce.Vytřel jsem misku palmovým olejem a vysypal krupicí. Promíchal jsem kuřecí játra, tři namačkané stroužky česneku, sůl, pepř, majoránku a trochu italského okření. Nasypal do misky, zakapal olejem a navrch položil pár plátků nivy. Pekl jsem v mikrovlné troubě na střední výkon 20 minut. Mezitím se mi akorát dodělala rýže. Mňam! =)

  • Monika S.
    Monika S. |

    27. 2. 2006 07:49

    Vyskúšala som, ale nestretlo sa to s úspechom. Nám nechutilo.

  • D K
    D K |

    20. 2. 2006 11:09

    Vyzkoušela jsem, ale neměla jsem oregáno , tak jsem dala bazalku. Nic neprská jako při smažení, jo to rychlý a dobrý. Dávám za 1.

  • Jana Tekalová
    Jana Tekalová |

    18. 2. 2006 12:12

    Je to rychlé a chutné.

  • lea nová
    lea nová |

    17. 2. 2006 12:53

    ted jsem je dojedla a můžu každému doporučit,je to opravdu lahoda,lepší játra jsem nejedla,jen jsem sy přidala více česneku,

  • Hana Teplárková
    Hana Teplárková |

    14. 2. 2006 17:58

    Již jsem játřička dělala,nevěřila jsem že neztvrdnou a fakt ne.je to moc dobré,lepší než restované.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    14. 2. 2006 12:36

    Leničko, ani po chlastu neztvrdnú, 90 % cirhóz pečene je spôsobených inou príčinou než alkoholom, napr. víruom - hepatitída a pod. : )))

  • Věra
    Věra |

    14. 2. 2006 12:12

    Lenko neztvrdnou, pokud se jedná o drůbeží, přečti si komentáře z 8.6.2005 na listě č. 5 játra ztvrdnou po chlastu.........

  • Lenka
    Lenka |

    14. 2. 2006 12:02

    A já myslela, že když se játra osolí než je tepelně zpracovaná, tak ztvrdne.

  • Otakar Richter
    Otakar Richter |

    11. 2. 2006 11:53

    Místou vodou podlévám trochou bílého nebo červeného vína, podle chuti.

  • Blanka
    Blanka |

    9. 2. 2006 14:27

    Už jsem tuto dobrotu vařila 2x a nemá to chybu. Super jsou studené na chleba.

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    4. 2. 2006 12:30

    Skvělé papáníčko

  • Anonym
    Anonym |

    3. 2. 2006 17:48

    děkuji Airan za fakt skvělý receptík!dala jsem provensálské koření i oregano,cibuli i česnek a nemělo to chybu:o))

  • Al.Mel.
    Al.Mel. |

    25. 1. 2006 15:01

    Super. Už jsme měli 2x s provensálským kořením, cibulí a sýrem. Děkuji za recept i rady.

  • Světlana
    Světlana |

    25. 1. 2006 13:10

    Nemá to chybu :o)...rychlé, jednoduché, pikantní, místo oregana jsem dala provensál. koření protože mi aroma samotného oregana vadí... :o)

  • Airan
    Airan |

    9. 1. 2006 13:32

    Di, dekuji za tip. Beba, ja maslo nerozpustim, davam jen kousky na jatra, cesnek a oregano zamicham spolu s peprem a soli do jater:-)

  • Di
    Di |

    9. 1. 2006 08:27

    V tom případě, Airan, použijte jogurt Aktivii od Danone. Připadá mi nejlahodnější a ne moc kyselý. Já s ním často "ředím" majonézu, aby jídlo bylo lehčí a jemnější.

  • beba
    beba |

    9. 1. 2006 08:25

    Ten cesnak a oregánp sa pridá do rozpusteného masle, alebo na játra ?

  • airan
    airan |

    8. 1. 2006 23:05

    Di, dekuji, moc jste me potesila:-)) Tu vasi dietni tatarku rada vyzkousim. Taky dekuji vsem za priznive ohlasy, udelali jste mi velkou radost.

  • Di
    Di |

    8. 1. 2006 11:22

    Paní Airan, to nemá chybu. jednoduché, téměř bezpracné, mnohem lepší než dušené. Místo oregana jsem dala provensálské koření,mám ho raději a oregáno je tam také.Jatýrka jsme jedli s bramborovou kaší a studenou omáčkou na způsob dietní tatarky (jogurt, trochu majonézy, kremžská hořčice, trochu worchestru, nakrájená cibulka, okurky a trochu sterilované papriky).

  • Hanka Vaverková
    Hanka Vaverková |

    7. 1. 2006 18:53

    Je to opravdu skvělý recept!!!! Jelikož miluji zelí a sýr,tak jsem, až byly játra skoro hotové,přidala kysané zelí a až to bylo hotové,posypala jsem to sýrem!!!! Výborné!!!!!! Jen tak dál!!!!

  • Airan
    Airan |

    5. 1. 2006 19:20

    Ester, jsem moc rada, ze chutnalo, ja kvuli detem podavam s bramborovou kasi i kdyz k tomu patri hranolky:-))

  • Ester Š.
    Ester Š. |

    5. 1. 2006 15:36

    Paní Airan, ty játýrka jsou vynikající! Zrovna jsem je dělala a je to teda bašta nad bašty:)Víte, měla sem dilemu, jestli radši nezůstat u klasických játer dušených na cibulce, s tím česnekem jsem si to neuměla představit. Ale kladné reakce tady mě přesvědčili, ať jdu do toho, a nelituju:)Fakt ten česnek a oregáno k játrům krásně jdou.A rýže jako příloha je taky dobrá, sice doporučujete hranolky, ale manžel radši rýži.

  • Libuše Romančíková
    Libuše Romančíková |

    28. 12. 2005 18:21

    Minulý týden jsem koněčně tento recept vyzkoušela přesně podle návodu a musím uznat,že je vynikající.Dělala jsem s hranolkama a tatarkou a všichni jsme si opavdu pochutnali.Zase jeden jednoduchý,rychlý a dobrý recept.Dávám za 1!

  • lenka žilková
    lenka žilková |

    20. 12. 2005 12:40

    Jatýrka moc dobrá i když předem osolená ,neztvrdla.Vyvážená chutˇ,já jsem dala 2 stroužky česneku.Příště přidám i cibuli,pak to bude ještě lepší.Dávám za 1!

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    12. 12. 2005 06:49

    Vynikající,rychlé,jednoduché.

  • vera vydrzelova
    vera vydrzelova |

    10. 12. 2005 07:00

    Vyborne, ale delala jsem to na panvi a neprskalo, delala jsem to jako rychlovku, pridala trochu cesneku a fakt dobre. Pripada mi, ze zapinat troubu je zbytecne, mela jsem hotovo za 7 minut. Mozna to prskani z panve je tim, ze davate moc oleje?

  • Pavlína Olšová
    Pavlína Olšová |

    27. 11. 2005 15:25

    super super super - víc není třeba dodávat

  • Hana Teplárková
    Hana Teplárková |

    24. 11. 2005 16:28

    Tak to byl chuťový zážitek,rychle uvařeno,rychle snězeno.

  • renata hladova
    renata hladova |

    23. 11. 2005 13:26

    vyborne,jednoduche - i pro me nezkusenou kucharku, davam za 1, priste vyzkousim s tim parmezanem,

  • Irma Hlávková
    Irma Hlávková |

    23. 11. 2005 13:26

    Vynikající...píšu za 1*...není co dodat...

  • Anonym
    Anonym |

    23. 11. 2005 11:52

    Tamaro, odkryte a obcas promichat:-)

  • Tamara
    Tamara |

    23. 11. 2005 10:34

    Hledala jsem recept s játrou, tento mě zaujal. Jen mi řekněte, pečou se přikryté nebo odkryté?

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    22. 11. 2005 15:27

    Mila Marie, ja je nekrajim a DRUBEZI jatra se pred upravou klidne muzou posolit:-)) Co se tyce alkoholu, po nem pry opravdu tvrdnou:-))))))

  • Marie
    Marie |

    22. 11. 2005 14:55

    Ta játra se nějak pokrájí? nebo se dávají na pekáč celá.A co ta sůl, po ní přece játra před úpravou tvrdnou nebo to jen po alkoholu?

  • katka Kopečková
    katka Kopečková |

    22. 11. 2005 10:34

    super, dneska som ich urobila a mám pocit, že zjem sama celý pekáčik.....:))

  • Anonym - Milka
    Anonym - Milka |

    20. 11. 2005 17:35

    Oběd byl výborný. Většinou mě odradilo u přípravy jater prskání z pánve. V troubě je úprava super. Budu používat častěji. Díky!!!

  • Alia
    Alia |

    20. 11. 2005 09:03

    Vyborne, delam uz dlouho. Je to vyborne i z krutich jater.

  • Josef Vaněk
    Josef Vaněk |

    19. 11. 2005 13:34

    Konečně také něco jiného, já je buď dělám restovaná nebo smažená. Vyzkouším v nejblyžší době.Děkuji

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    18. 11. 2005 14:56

    Dominiko, z veprovych jsem nezkousela, mam obavy ze to nebude ono.

  • dominika doležalová
    dominika doležalová |

    18. 11. 2005 12:52

    Můžu to udělat i z vepřových?Myslím, že jich mám v lednici zrovna půl kila.Děkuji

  • Anonym
    Anonym |

    16. 11. 2005 21:37

    Našla jsem recept na zítřejší oběd, játra už jsme dlouho neměli.Díky za nápad, v troubě jsem je ještě nepekla. Napíšu jak chutnaly

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    16. 11. 2005 14:50

    Jsem rada, ze vam chutnalo, potesi me to, diky:-))

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    16. 11. 2005 12:24

    Rychlé a výborné. Játra jsem osolila před pečením a neztvrdla. Bylo to výborné.

  • Gabi
    Gabi |

    5. 11. 2005 09:31

    recept je výborný!! Přítel si moc pošmáknul. a játra opravdu nestvrdnou. moc chutné.

  • Dana Vorlová
    Dana Vorlová |

    9. 8. 2005 09:20

    U kuřecích jater nevadí, že jsou nasolená!!! Neztvrdnou. Jinak recept je výborný a chutný

  • radka.ukecana
    radka.ukecana |

    1. 7. 2005 12:11

    Je to vyborné přidala jsem tam ještě harmoniji chutí a ted si mlaskame všeci

  • radka.ukecana
    radka.ukecana |

    1. 7. 2005 10:33

    ahojky právě zkouším ten recept a uvidím jak semi povede

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    10. 6. 2005 14:45

    Ahoj Renato, klidne vyzkousim, parmezan mam rada:-)

  • Marta
    Marta |

    10. 6. 2005 10:46

    Naučila jsem se je dělat tak, že je nejprve orestuju, a potom už klidně osolím. Ale hlavně nesolím na prkýnku!

  • Alena
    Alena |

    10. 6. 2005 09:34

    Myslím, že nemáte pravdu Marto, opravdu jsem slyšela i vyzkoušela, že solit drůbeží játra během vaření nevadí. Sůl vadí pouze u vepřových a hovězích jater.

  • Marta
    Marta |

    10. 6. 2005 06:18

    Anonyme, Vaše játra ztvrdnou po chlastu, ale vaříme-li játra hovězí,vepřová, drůbeží, solíme vždy až po uvaření. Jinak opravdu tvrdnou! Asi tedy nevíte, jak chutnají játra, když je osolíte až po uvaření!Někdy to vyzkoušejte!

  • Renata Bratislava
    Renata Bratislava |

    9. 6. 2005 21:56

    Ahoj Airan u nas sa tato pečienka robi už dlhe roky a je pravda že su vynikajuce.ja ale na koniec pridavam na ne nastruhany parmezan len aby sa roztopil odporučam vyskušať

  • Anonym
    Anonym |

    9. 6. 2005 19:39

    Martino, játra ztvrdnou po chlastu:o)

  • Alojs Ježek
    Alojs Ježek |

    8. 6. 2005 20:02

    Dnes jsem si je udělal k obědu a ještě teď funím.Je to dobrůtka ale hlavně se musí ta balkánská mňamka zalít řádně českým pivem.Díky za nápad.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    8. 6. 2005 12:11

    Kureci jatra neztvrdnou, delam to uz leta:-)) Hlavne je neprepect, pak jsou moc sucha!

  • Martina Bokrová
    Martina Bokrová |

    8. 6. 2005 09:18

    A neztvrdnou potom játra,když se osolí?

  • Alojs Jezek
    Alojs Jezek |

    7. 6. 2005 17:09

    BERU !!!

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    7. 6. 2005 16:56

    Ten nazev se take vaze k jedne hospodske prihode. Za mlada jsme vyrazeli casto s manzelem na tury po Balkane a jednou jsme hladovi jako vlci narazili na hodpodu nevalneho vzhledu. Byli jsme ale mile prekvapeni zamastenym jidelnim listkem - bylo tam od bifteku na francouzky spusob po grilovanou kotletu se zampionovym salatem. Objednali jsme si zrovna to a presne za 20 minut hospodsky prinesl vonava pecena jatyrka s hranolkama. Ohradili jsme se, ale cisnik opet nam predhodil jidelni listek, kde na konci stalo: Pokud jste se rozhodli si neco z toho objednat spletli jste si podnik, ale zato nabizime skvela pecena jatyrka "ber nebo bez" Musim podotknout ze nejen jsme si na tom pochutnali ale jeste od srdce zasmali.