Kuřecí křidélka - ideální na párty

Hodnocení:

Moje:

-
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso křídla
    • pomerančový džus 100 %
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí křidélka omyjeme a osušíme, do pekáče smícháme pomerančový džus a sojovou omáčku - poměr tak zhruba 60% džusu a 40% sojovky. Křidélka vložíme do nálevu (nenecháme se odradit jeho podivnou barvou) tak, aby 2 třetiny křidélek byla ponořena v nálevu a necháme marinovat - ideálně do druhého dne, nebo alespoň několik hodin. Opravdu nesolíme, ani nekořeníme. Rozehřejeme troubu na 180 °C a celý pekáč i s nálevem dáme péci. Za občasného podlévání pečeme cca 45 minut.
2
Před časem jsem byla u kamarádky na večeři a podávala se tato křidélka. Moc mi chutnalo a ptala jsem se na recept. Když mi kamarádka ho kamarádka řekla, téměř jsme jí nevěřila. Ale v sobotu byl u nás doma večírek a tak jsem to vyzkoušela a opravdu to funguje. Křidélka byla jemňoučká, šťavnatá, měla krásnou zlatou barvu a všem moc chutnalo!
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Aník
    Aník |

    7. 3. 2015 12:16

    Vynikající, děkujeme za recept. Připravuji na každou oslavu. :-)

  • Jačna
    Jačna |

    24. 1. 2014 17:27

    Zní to dobře :-)

  • jony
    jony |

    31. 1. 2013 17:35

    du na to, tak su zvědavý co z teho bude:D a hlavně jaké to bude když čtu samé pozitiva;)

  • Kristýna Z.
    Kristýna Z. |

    4. 8. 2010 06:53

    Vynikající!!! Děkujeme za recept :)

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    18. 7. 2010 18:51

    Petr, a už ste to vyskúšal urobiť a jesť? A keď Vám to nechutilo, tak to viac nerobte, jednoduchá pomoc.

  • Petr Sedláček
    Petr Sedláček |

    18. 7. 2010 16:26

    Nezlobte se na mě, ale tohle je fakt hnus. Nechápu, jak to může někomu chutnat!? To vypadá, že vy do hospody snad chodíte místo na pivo na sojovku do pulitru a ještě se olizujete až za ušima.

  • Anděla Notaková
    Anděla Notaková |

    16. 7. 2010 14:15

    Alice, ja bych pocitala aspon se 4 kridelky na osobu. Kdyz koupis 2l dzusu a 2sojovky, myslim ze bude akorat. Ja to zatim delal s medem a sojovkou, tohle chystam na zitra vecer, ale nas je jen 7:-) Verim, ze to bude vynikajici.

  • Alice Gabrielová
    Alice Gabrielová |

    16. 7. 2010 11:47

    Pro pětadvacet lidí (čeká mě oslava) to odhadujete na kolik pekáčů, a zhruba kolik koupit sójovky a džusu? Děkuju za radu, mám strach, aby toho nebylo málo.

  • Bakulová Jarmila
    Bakulová Jarmila |

    11. 1. 2010 15:24

    můj muž absolutně nesnese sojovku. Tak nakládám křidélka do směsi: trochu oleje, chilli paprička, lžíce medu, trošku soli. pak je opeču na grilu v troubě, v létě venku a kupuju jich čím dál víc, jsou fakt jedlá

  • Pája S
    Pája S |

    5. 9. 2009 14:41

    Vyzkoušeno a opravdu jednoduchý recept a mne to nadchlo.Budu opakovat.Hodnotím 1.Sosík je bezva na namáčení chleba.Chutné !!

  • Marta Hrbková
    Marta Hrbková |

    23. 8. 2009 09:22

    I po přečtení komentářů jsem váhala, zda toto jídlo připravit. Jedním slovem - VÝTEČNÉ. Děkuji.

  • Gábina H
    Gábina H |

    15. 4. 2009 10:59

    Moc dobré, dělala jsem křídla i stehna. Do marinády jsem přidala zbytek česnekového dresinku, zázvor a kari. šťávička byla vynikající.

  • Jana Sosnová
    Jana Sosnová |

    12. 4. 2009 22:03

    Taky jsem vyzkoušela tento recept a musím ho pochválit.Rychlé a výborné.,takže za 1.

  • Michaela Kořánová
    Michaela Kořánová |

    8. 4. 2009 13:09

    Jj, já dávala 60% džusu a 40% sojovky, ale tak nejak od oka :-)

  • Petule B.
    Petule B. |

    7. 4. 2009 22:18

    Lucie, poměr je uveden v receptu, 2 a 3 řádek: 60% džusu a 40% sojovky.

  • Lucie Krejčí
    Lucie Krejčí |

    7. 4. 2009 21:24

    Jestli se můžu zeptat na poměr džusu a sojové omáčky??? děkuji.

  • Karolína Smutná
    Karolína Smutná |

    2. 4. 2009 12:44

    Křidélka jsem sice ochutnala jako jedna z posledních, ale tím to bylo ještě mnohem, mnohem lepší :) Byly tak móóc dobrá, že jsem jim neodolala a dala si i přídavek přestože jsem přišla nacpaná k prasknutí po vydatné večeři :))))).

  • Michaela Kořánová
    Michaela Kořánová |

    2. 4. 2009 10:22

    Tmavá - vzhledem k tomu, ze je ji potreba opravdu hodne, staci ta nejobycejnejsi - koupila jsme ji v TESCU asi za 15 Kc za lahvicku ..

  • Michaela Kořánová
    Michaela Kořánová |

    2. 4. 2009 10:22

    Tmavá - vzhledem k tomu, ze je ji potreba opravdu hodne, staci ta nejobycejnejsi - koupila jsme ji v TESCU asi za 15 Kc za lahvicku ..

  • Michaela Kořánová
    Michaela Kořánová |

    2. 4. 2009 10:22

    Tmavá - vzhledem k tomu, ze je ji potreba opravdu hodne, staci ta nejobycejnejsi - koupila jsme ji v TESCU asi za 15 Kc za lahvicku ..

  • František Pazdera
    František Pazdera |

    1. 4. 2009 18:57

    dotaz - sojová omáčka tmavá nebo světlá?Děkuji

  • Libor Svatoň
    Libor Svatoň |

    31. 3. 2009 12:56

    Jednoduché, rychlé a hlavně VYNIKAJÍCÍ !

  • Michaela Kořánová
    Michaela Kořánová |

    31. 3. 2009 10:49

    No, na 1 pekáč jsem dala cca 3 vaničky křidélek. Byly balené po 6, takže cca 18. A nálevu tak, aby vykukovala tak jedna třetina. Měla jsem v sobotu oslavu narozenin, bylo tam cca 15 lidí a chutnalo všem. Docela jsem si oddechla, protože barva nálevu je opravdu prazvláštní a do poslední chvíle jsem se bála, co z toho bude :-)

  • Jana Baladová
    Jana Baladová |

    31. 3. 2009 08:40

    Křidélka jsou velmi chutná, je to velmi zvláštní chuť, která každého dostane a musí si dát ještě a ještě a ještě.....

  • Katka B.
    Katka B. |

    30. 3. 2009 22:38

    můžete napsat orientační množství, které dáváte na 1 pekáč? Díky, ráda bych vyzkoušela, vypadá to dobře :)

  • Michaela Mandelíková
    Michaela Mandelíková |

    30. 3. 2009 19:22

    V jednoduchosti je krása, tyto křidélka jsou opravdu vynikající a vřele doporučuji na každou párty. Dneska jsem je také upekla a všichni jsme si moc pochutnali:-))