Autor:

Brambory na rýži

Střední
Ingredience
Brambory
nejlépe nové
1/2 kg
Rýže 1 hrnek
Cibule 2 ks
Sůl  
Kari 1 lžička
Červená paprika 1 lžička
Hřebíček 2 ks
Citronová šťáva
z půlky citronu
1/2 ks
Sezamová semínka 1 hrst
Petrželka 1 hrst
Voda 2,5 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor, Z rýže

Brambory důkladně omyjeme a nastrouháme na tenké plátky.

Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na půl kolečka, přidáme sezamová semínka, sůl a brambory. Lehce orestujeme a přidáme rýži, kari, papriku, hřebíček a citronovou šťávu. Zamícháme a podlijeme vodou.

Dáme do trouby a dusíme, dokud se veškerá voda nevsákne do rýže - cca 35 minut.

Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Čekankové risotto s ovčím sýrem Tip na víkend: Risotto nebo těstoviny? Články z

Komentáře k receptu: Brambory na rýži

Komentáře

  1. mirina   24.03.2007 | 9:26 | reagovat | závadný

    těžko říct,už si přesně nevzpomínám,ale myslím že se tomu snad říká tavička-jestli je to ale bulharsky nebo česky fakt nevím.

  2. Chichi   23.03.2007 | 11:22 | reagovat | závadný

    velmi by mě zajímalo, jaký to má mít bulharský název - nemohla byste Mirino doplnit? díky

  3. Mirina   23.03.2007 | 11:13 | reagovat | závadný

    připomíná mi to jeden bulharský recept,kde se ještě dává párek,kečup,posolí, a z koření jen nové koření a celý pepř.Zalije se to vše tak asi na dva prsty nad celou smšs a jak je měkký brambor - je měkká i rýže,tak vytáhneme z trouby a jíme.Je to vyborné.V bulharsku k tomu přikusojou ještě chléb.Má to mít konzistenci jako hustší guláš.

  4. Zuzka L.   22.03.2007 | 14:35 | reagovat | závadný

    Děkuju, Markéto. Jsem kuchařka začátečnice a každá dobrá rada se mi hodí.

  5. englicka marketa   22.03.2007 | 12:24 | reagovat | závadný

    Zuzko nemám s tím dobrou zkušenost.Mnohem lepší je to z trouby ale pokud chcete tak to klidně duste na sporáku,ale rýže nebude tak dobrá.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web