Autor:

Brambory na rýži

Střední
Ingredience
Brambory
nejlépe nové
1/2 kg
Rýže 1 hrnek
Cibule 2 ks
Sůl  
Kari 1 lžička
Červená paprika 1 lžička
Hřebíček 2 ks
Citronová šťáva
z půlky citronu
1/2 ks
Sezamová semínka 1 hrst
Petrželka 1 hrst
Voda 2,5 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor, Z rýže

Brambory důkladně omyjeme a nastrouháme na tenké plátky.

Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na půl kolečka, přidáme sezamová semínka, sůl a brambory. Lehce orestujeme a přidáme rýži, kari, papriku, hřebíček a citronovou šťávu. Zamícháme a podlijeme vodou.

Dáme do trouby a dusíme, dokud se veškerá voda nevsákne do rýže - cca 35 minut.

Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Štěpánská s žemlovými knedlíky Česká klasika na talíři Články z

Komentáře k receptu: Brambory na rýži

Komentáře

  1. mirina   24.03.2007 | 9:26 | reagovat |

    těžko říct,už si přesně nevzpomínám,ale myslím že se tomu snad říká tavička-jestli je to ale bulharsky nebo česky fakt nevím.

  2. Chichi   23.03.2007 | 11:22 | reagovat |

    velmi by mě zajímalo, jaký to má mít bulharský název - nemohla byste Mirino doplnit? díky

  3. Mirina   23.03.2007 | 11:13 | reagovat |

    připomíná mi to jeden bulharský recept,kde se ještě dává párek,kečup,posolí, a z koření jen nové koření a celý pepř.Zalije se to vše tak asi na dva prsty nad celou smšs a jak je měkký brambor - je měkká i rýže,tak vytáhneme z trouby a jíme.Je to vyborné.V bulharsku k tomu přikusojou ještě chléb.Má to mít konzistenci jako hustší guláš.

  4. Zuzka L.   22.03.2007 | 14:35 | reagovat |

    Děkuju, Markéto. Jsem kuchařka začátečnice a každá dobrá rada se mi hodí.

  5. englicka marketa   22.03.2007 | 12:24 | reagovat |

    Zuzko nemám s tím dobrou zkušenost.Mnohem lepší je to z trouby ale pokud chcete tak to klidně duste na sporáku,ale rýže nebude tak dobrá.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web