Bramborová polévka s fazolemi - jíšková

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g brambory
    • 250
      g fazole ve slaném nálevu - okapané
    • 20
      g máslo
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      lžíce hladká mouka plnější
    • 900
      ml voda 750 -
    • sůl
    • cukr krupice dle chuti (20 g), není nutný
    • ocet dle chuti
    • 200
      ml zakysaná smetana - kelímek
    • 3
      lžíce kopr nebo jiné čerstvé bylinky čerstvě nasekané, cca 2 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme jíšku. Olej s máslem rozpustíme, zaprášíme moukou (2 plnější lžíce) a osmažíme světle růžovou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Přidáme pokrájené brambory, osolíme a vaříme doměkka. Pak přidáme nasekaný kopr, okapané fazole a jen krátce povaříme. Dochutíme cukrem, octem, solí dle vlastní chuti a odstavíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, kterou jsme nechali zahřát na pokojovou teplotu a již nevaříme.
2
Na talíři můžeme polévku dozdobit snítkou kopru nebo kouskem vejce uvařeného natvrdo.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Andrea
    Andrea |

    27. 11. 2016 18:15

    Polévka je výborná, trochu mi připomíná kulajdu :-)

  • Zuzi cz
    Zuzi cz |

    19. 3. 2016 16:58

    Byla to neskutečná dobrota!! Taky moc děkuji za recept.

  • Renča
    Renča |

    29. 1. 2016 08:35

    Dá se říct o polévce, že to je nebe v puse? Tahle tedy stopro jo, je fakt luxusní <3

  • Holčáková Marie
    Holčáková Marie |

    1. 4. 2015 06:20

    Přesně podle mých představ, snadná a výborná a učitě jsem jí včera nevařila naposledy. :-)

  • Nikola
    Nikola |

    9. 7. 2014 11:51

    Polévka byla super a taky hodně rychlá, tu budu vařit. Díky