Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g listový špenát mražený
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks cibule větší
    • 40
      g máslo cca
    • 1
      lžička olej
    • 50
      g hladká mouka cca
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 1,3
      l vývar zeleninový nebo masový (lze použít bujón) cca
    • sůl
    • muškátový květ dle chuti
    • pepř mletý dle chuti - není nutný
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 150
      g anglická slanina nebo váhalova... dle chuti, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a nasucho ji na pánvi necháme osmažit.
2
Máslo rozpustíme s olejem v hrnci a osmažíme na něm cibuli dosklovata. Tu pak zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světle růžovou cibulovou jíšku, kterou zalijeme vývarem (dle hustoty polévky) za stálého míchání. Pak přidáme listový špenát (můžeme ho ještě nahrubo překrájet), česnek, ochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a vaříme doměkka za občasného promíchání. Ke konci vlijeme smetanu (200- 250 ml), promícháme, vlijeme za stálého míchání rozšlehaná vejce, která necháme v polévce srazit, případně polévku ještě dochutíme solí či česnekem a můžeme podávat.
3
Podáváme buď tak, že polévku osmaženou slaninou posypeme, nebo jí do hrnce s polévkou můžeme přisypat a promíchat rovnou před podáváním.
4
Kdo v polévce nerad vejce nebo nemá rád hustější polévky, vejce dá jen jedno nebo je vynechá zcela.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jašková
    Jašková |

    31. 1. 2017 12:53

    Děkujeme, byla skvělá O:-)

  • Edita
    Edita |

    4. 4. 2016 13:27

    Je výborná, chutnala nám moc moc.

  • Zuzka
    Zuzka |

    22. 9. 2015 11:43

    Jednička s hvězdičkou za tuhle super polívečku od celé rodiny.Byla :-*

  • Šárka Plačková
    Šárka Plačková |

    22. 5. 2015 12:13

    Dělala jsem jí podruhé v tomhle týdnu.Je to nejlepší polévka kterou jsem vařila.

  • Věra
    Věra |

    27. 4. 2015 14:34

    Určitě bude vynikající. Rozhodně vyzkouším!