Autor:

Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Listový špenát
mražený
450 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Cibule
větší
1 ks
Máslo
cca
40 g
Olej 1 lžička
Hladká mouka
cca
50 g
Česnek
dle chuti, cca
3 stroužek
Vývar
zeleninový nebo masový (lze použít bujón) cca
1,25 l
Sůl  
Muškátový květ
dle chuti
 
Pepř mletý
dle chuti - není nutný
 
Rozšlehané vejce 2 ks
Anglická slanina
nebo váhalova... dle chuti, cca
150 g
Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem

Postup přípravy:

Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a nasucho ji na pánvi necháme osmažit.

Máslo rozpustíme s olejem v hrnci a osmažíme na něm cibuli dosklovata. Tu pak zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světle růžovou cibulovou jíšku, kterou zalijeme vývarem (dle hustoty polévky) za stálého míchání. Pak přidáme listový špenát (můžeme ho ještě nahrubo překrájet), česnek, ochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a vaříme doměkka za občasného promíchání. Ke konci vlijeme smetanu (200- 250 ml), promícháme, vlijeme za stálého míchání rozšlehaná vejce, která necháme v polévce srazit, případně polévku ještě dochutíme solí či česnekem a můžeme podávat.

Podáváme buď tak, že polévku osmaženou slaninou posypeme, nebo jí do hrnce s polévkou můžeme přisypat a promíchat rovnou před podáváním.

Kdo v polévce nerad vejce nebo nemá rád hustější polévky, vejce dá jen jedno nebo je vynechá zcela.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Recepty na víkend: Dušené hrušky a karamelizovaná jablíčka Články z

Komentáře k receptu: Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem

Komentáře

  1. Edita   04.04.2016 | 13:27 | reagovat | závadný

    Je výborná, chutnala nám moc moc.

  2. Zuzka   22.09.2015 | 11:43 | reagovat | závadný

    Jednička s hvězdičkou za tuhle super polívečku od celé rodiny.Byla :-*

  3. Šárka Plačková   22.05.2015 | 12:13 | reagovat | závadný

    Dělala jsem jí podruhé v tomhle týdnu.Je to nejlepší polévka kterou jsem vařila.

  4. Věra   27.04.2015 | 14:34 | reagovat | závadný

    Určitě bude vynikající. Rozhodně vyzkouším!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web