Autor:

Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Listový špenát
mražený
450 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Cibule
větší
1 ks
Máslo
cca
40 g
Olej 1 lžička
Hladká mouka
cca
50 g
Česnek
dle chuti, cca
3 stroužek
Vývar
zeleninový nebo masový (lze použít bujón) cca
1,25 l
Sůl  
Muškátový květ
dle chuti
 
Pepř mletý
dle chuti - není nutný
 
Rozšlehané vejce 2 ks
Anglická slanina
nebo váhalova... dle chuti, cca
150 g
Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem

Postup přípravy:

Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a nasucho ji na pánvi necháme osmažit.

Máslo rozpustíme s olejem v hrnci a osmažíme na něm cibuli dosklovata. Tu pak zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světle růžovou cibulovou jíšku, kterou zalijeme vývarem (dle hustoty polévky) za stálého míchání. Pak přidáme listový špenát (můžeme ho ještě nahrubo překrájet), česnek, ochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a vaříme doměkka za občasného promíchání. Ke konci vlijeme smetanu (200- 250 ml), promícháme, vlijeme za stálého míchání rozšlehaná vejce, která necháme v polévce srazit, případně polévku ještě dochutíme solí či česnekem a můžeme podávat.

Podáváme buď tak, že polévku osmaženou slaninou posypeme, nebo jí do hrnce s polévkou můžeme přisypat a promíchat rovnou před podáváním.

Kdo v polévce nerad vejce nebo nemá rád hustější polévky, vejce dá jen jedno nebo je vynechá zcela.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem

Komentáře

  1. Jašková   31.01.2017 | 12:53 | reagovat |

    Děkujeme, byla skvělá O:-)

  2. Edita   04.04.2016 | 13:27 | reagovat |

    Je výborná, chutnala nám moc moc.

  3. Zuzka   22.09.2015 | 11:43 | reagovat |

    Jednička s hvězdičkou za tuhle super polívečku od celé rodiny.Byla :-*

  4. Šárka Plačková   22.05.2015 | 12:13 | reagovat |

    Dělala jsem jí podruhé v tomhle týdnu.Je to nejlepší polévka kterou jsem vařila.

  5. Věra   27.04.2015 | 14:34 | reagovat |

    Určitě bude vynikající. Rozhodně vyzkouším!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web