Bramborová pizza s tuňákem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg brambory moučné
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      kg rajčata
    • 1
      lžíce oregáno
    • 200
      g tuňák
    • 3
      ks šalotka
    • 250
      g mozzarella
    • 100
      g hladká mouka
    • 80
      g černé olivy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté a oloupané brambory rozkrojíme a vaříme 25 minut. Prolisujeme je, vmícháme sůl a olej a necháme vychladnout. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a dužninu pokrájíme na kousky. Česnek jemně posekáme a přidáme k rajčatům. Výrazně osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Okapaného tuňáka rozmačkáme. Oloupanou šalotku pokrájíme na kolečka, sýr na plátky.
2
Troubu předehřejeme na 225 °C. Do brambor vmícháme mouku, těsto dáme na plech (vyložený pečícím papírem) a předpékáme asi 25 minut. Poté poklademe rajčaty, sýrem, tuňákem, šalotkou a olivami. Pečeme asi 25 minut.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tomas
    tomas |

    27. 1. 2011 20:45

    fuuuuuuuujjjjjjjjjjjjj