Autor:

Bramborová polévka bez hub

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 8
Ingredience
Cibule 1 ks
Rostlinný olej 1 lžíce
Mrkev 2 ks
Petržel
menší kousek
1 ks
Celer
stačí polovina
1 ks
Brambory
menších brambor nebo 3-4 větší
7 ks
Majoránka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Pepř celý
mletý
3 lžička
Masox
nejlépe hovězího
1 kostka
Rozšlehané vejce 1 ks
Hladká mouka 3 lžička
Studená voda 300 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme ji vařit do osolené vody spolu s jednou celou oloupanou cibulí. Do další hrnce dáme vařit nakrájené brambory také na kostičky. Zeleninu vaříme do poloměkka, poté v hrnci na polévku, zpěníme dorůžova na drobnou nakrájenou cibuli a přidáme zeleninu i s vývarem (cibuli vyndáme). Vaříme a občas promícháme, dále přidáme brambory, které se mezitím uvařily do měkka. Připravíme Ameriku = smícháme v hrnečku hladkou mouku a studenou vodu, tak aby nebyly hrudky a vlijeme do polévky, necháme chvíli bublat a pořád mícháme, potom přidáme rozšlehané vejce a rozdrobíme bujón, dáme hojně majoránky, sůl, prolisovaný česnek a pepř. Ještě povaříme a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Reklama
Brambory s bylinkovými kotletami Chalupářské recepty s bramborami Články z

Komentáře k receptu: Bramborová polévka bez hub

Komentáře

  1. jenda   11.12.2016 | 6:38 | reagovat |

    Už ji vařím opakovaně. Bezva recept.

  2. skucik24   28.04.2015 | 13:31 | reagovat |

    Dnes sme ju mali na obed a bola veľmi dobra. :-)

  3. mates111   25.07.2014 | 6:46 | reagovat |

    Na polévce jsme si všichni pochutnali :)

  4. Móňa   04.11.2012 | 10:17 | reagovat |

    Polévka je výýýborná, fakt mňamka ;-) Ale co ten pepř? 3 lžičky pepře? To je fakt drobátko moc ne? :-D Já to tam dala dle návodu a polévku jsme museli přejmenovat na "pepřovku" páč ta měla grády :-)

  5. Neytiri23   08.01.2011 | 16:58 | reagovat |

    S tou hladkou moukou jsem se upsala, patří tam tři lžíce, ne lžíčky:-) Jinak dle potřeby.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web