Bramboráky z cukety

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 15
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      cuketa
    • sůl
    • majoránka
    • 2
      vejce
    • mléko
    • hladká mouka
    • česnek
    • sádlo
    • ubrousek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu najemno nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Podle chuti a potřeby přidáme utřený česnek, hladkou mouku, majoránku, vejce, trochu mléka - všechno tak, aby vznikla kašovitá hmota.
2
Na rozpáleném sádle či oleji smažíme tenké cukeťáky dozlatova a potom je dáme na ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.
3
<BR>Musím dodat, že jsou výborné a troufám si říct, že lepší než bramboráky z brambor. Připrava je podstatně rychlejší.
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    1. 9. 2015 11:44

    Da se to ovlivmit tim, že cuketu osolite až při smaženi na panvičce, jinak pusti hodně vody a tim se pripeka a jsou potom problemy. Dělala jsem včera a povedly se baječně. :-) jen pridavam vic bylinek ze zahradky. Mely jsme navstevu a vsichni mlaskaly. :-)

  • Radič
    Radič |

    31. 7. 2015 23:24

    Martine, co takhle zkusit "Okiho metodu"? To znamená od oka a dle své chuti :-D .Je třeba být kreativní.....

  • Šárka
    Šárka |

    25. 7. 2015 14:20

    :-( Bramborák se rozpadal, nešel otočit. Nakonec jsem nalila na menší plech a zapekla. Takže jídlo bylo hotové o hodinu déle :-!

  • Martin
    Martin |

    6. 9. 2014 12:35

    Nejsem zrovna zkusenej kuchar, takze nevim jak velkou cuketu ma autor na mysli. Jedna cuketa muze mit 0,5kg, i nekolik kg :( Nechci byt rejpal, ale myslim ze zakladni hmotnosti by se mely vzdy uvadet....

  • Gábina
    Gábina |

    4. 8. 2014 12:31

    Divnej recept, nešlo to, všechno se lepilo.

  • nikola
    nikola |

    6. 4. 2014 20:28

    ty nejlepší recepty z cukety najdeš zde:) http://recepty-cuketa.luzr.cz

  • venyss
    venyss |

    13. 9. 2012 22:07

    Děti mi to nejedli,ale nám to moc chutnalo..až na to,že to hodně nasáklo tukem,ale to se nedá ovlivnit...

  • Pawli
    Pawli |

    12. 9. 2012 19:09

    Delala jsem je uz nekolikrat, jsou vyborne.

  • zizu
    zizu |

    6. 9. 2012 16:44

    Vyzkoušeno a opravdu jsou lepší než z brambor :-)

  • Rostislav
    Rostislav |

    28. 8. 2012 16:16

    Výborná záležitost klasika která neomrzí ;-) za 1 a vřele doporučuji 8-)

  • Pája
    Pája |

    7. 8. 2012 16:04

    Našla jsem ten recept na internetu až teď,a " bramboráčky - cukeťáčky" jsou super,my jsme doma masožravci :-),tak jsem do těsta přidala trošku nakrájené (na jemno ) debrecínky,a málem jsme se o ně pobili,jak nám chutnalo,s bramborovou kaší a zeleninovým salátem to byl super oběd !!!!!! :-P

  • pavča
    pavča |

    7. 8. 2012 15:58

    tak tohle fakt mňamka !!!!

  • lenka
    lenka |

    2. 8. 2012 14:25

    přidala jsem na drobné kostičky krájené uzené.Jsou výborné.Dávám za 1. :-)

  • radekc
    radekc |

    14. 7. 2012 19:41

    Ted jsem si udelal cuketacek podle receptu. Mel jsem dneska sklizeny 2 vetsi cukety, pridal jsem 4 brambory, 3 kolecka tvrdyho salamu(na kosticky). No NADHERA! :-P ;-)

  • sokaf
    sokaf |

    8. 9. 2011 10:58

    výborné, děláme každé léto několikrát a navíc přidáváme i dvě brambory :-)

  • světlana
    světlana |

    24. 8. 2011 12:31

    zkusila jsem je a zapomněla vymačkat vodu,byly vevnitř nedodělané a rozpadaly se :'(

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    23. 11. 2008 15:04

    super, rychlej a jednoduchej receptík, jen toho množství bylo málo :o) udělala bych to aspoň ze dvou cuket, takhle jsme z toho měli jen 3 bramboráky, příště zkusím cuketu nastouhat na hrubo, aby bramborák nebyl tam moc jemnej, jo a taky jsem tam přidala anglickou slaninu, mňamka

  • Katka Sequensová
    Katka Sequensová |

    4. 1. 2008 21:27

    Mama mela jednou velkou urodu cuket a cpala to i do buchty - vubec se to nepozna, kdyz se to dobre uvari, akorat je to lehci. U "cuketaku" jsme meli akorat problem, ze se trochu trhaly.. Snad ne v tomto receptu, vyzkousim..

  • Jitka
    Jitka |

    31. 8. 2007 12:43

    Jestli můžu poradit, tak místo hladké mouky dávám hrubou, nebo i krupici, cukeťáky jsou potom křupavější.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    6. 9. 2006 15:57

    Petro: to mi připomíná výbornou bramborovou paštiku :-) Vyzkouším i s cuketou.

  • Petra
    Petra |

    6. 9. 2006 15:30

    Kamaradka mi dala podobny recept s tim rozdilem, ze se do "testa" pridalo (cukety bylo 50 dkg) 15 dkg tvrdeho syra, 30 dkg kabanosu, 1/2 hrnku oleje, navic vejce, mouka byla polohruba, kyprici prasek, cibule, petrzel,a plno koreni (papř, sul, majoranka,..). nalilo se to do vymazaneho a vysypaneho plechu a peklo se to 20 - 25 min. Tak dobrou chut ;)

  • Renáta Veselková
    Renáta Veselková |

    16. 7. 2006 16:11

    Tenhle recept dělám už několik let, do hmoty navíc přidávám na kousky nakrájenou klobásu. Mňam..

  • Jana Svobodová
    Jana Svobodová |

    1. 5. 2006 21:11

    výborné a to mám hodně mlsný jazyk,doporučuju

  • lulu
    lulu |

    2. 12. 2005 15:21

    ano, je to super,nasa mama nas tym krmila od detstva a na cuketu nedam dopustit.Uz som skusala aj cuketovu polievku a dnes vyprazam kolieska cuketa v cesticku so syrom,mnam.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 11. 2005 04:34

    výborné,nejen dětem velmi chutnalo a opravdu to není tak těžké jako klasika z brambor,které obsahují mnoho škrobu

  • Lenka
    Lenka |

    16. 10. 2005 19:45

    sem uplne prezrana dobrutkou, i kdyz trochu mastnou.

  • Lenka
    Lenka |

    11. 10. 2004 17:01

    Musím s Vámi souhlasit, cuketa může nahradit opravdu cokoliv. Z obyčejných bramboráků mě bolíval žaludek, ale z bramboráků z cukety nic. Opravdu.