Autor:

Bramboráčky s žampiony a cibulí

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Žampiony
malé
300 g
Olivový olej 2 lžíce
Malé cibulky
perlovky
200 g
Červené víno 1 sklenice
Rozmarýn  
Brambory 300 g
Solamyl (bramborový škrob)
(Solamyl)
1 lžíce
Olej
na smažení
 
Balzamikový ocet
na dochucení
 
Cukr
na dochucení
 
Sůl
na dochucení
 
Pepř mletý
na dochucení
 
Bramboráčky s žampiony a cibulí

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor, Z hub

Očištěné žampiony pokrájejte a lehce osolené krátce poduste na rozehřátém oleji. Vyjměte a nechte na teple.
V oleji poduste oloupané cibulky, osolte, opepřete a podlejte vínem. Nechte víno trochu odpařit, dotáhněte chuť octem a špetkou cukru. Vmíchejte houby, několik lístků rozmarýnu a nechte stranou.
Brambory nastrouhejte nahrubo nebo najemno podle zvyklosti. Trochu posolte, pak vymačkejte přebytečnou vodu, vmíchejte škrob, opepřete, případně ještě osolte.
Olej rozehřejte na nepřilnavé pánvi, lžící klaďte hromádky nastrouhaných brambor, rozetřete na placičku a smažte z obou stran dozlatova.
Podávejte s podušenými houbami a cibulkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Bramboráčky s žampiony a cibulí

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web