Autor:

Boloňský guláš na zítra

Snadné
Ingredience
Hovězí maso
: kližka, zadní, přední
500 g
Cibule 2 ks
Celer
nastrouhaný
40 g
Mrkev
hrubě
60 g
Česnek 4 stroužek
Vývar
nebo kostka bujonu
 
Paprika - sladká 1,5 lžička
Nakládaná loupaná rajčata
400 g
1 plechovka
Paprika 1 ks
Chilli pasta
(nemusí být)
1 lžička
Olej  
Hladká mouka
dle potřeby (nemusí být)
 
Boloňský guláš na zítra

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a nastrouhaný celer s mrkví dorůžova. Pak přidáme osolené a opepřené maso na kostky pokrájené a dorestujeme dozlatova. Ke konci restování vmícháme nasekané 2 stroužky česneku, sladkou papriku a zalijeme vývarem. Dusíme téměř doměkka, pak přidáme pokrájenou očištěnou papriku, nasekaný zbytek česneku, chilli pastu a pokrájená rajčata(i se šťávou). Dodusíme doměkka, podléváme dle potřeby, ochutíme solí, pepřem a necháme v chladu proležet do druhého dne. Pokud to s podléváním nepřeženeme, nemusíme guláš ani zahušťovat, zelenina jí zahustí dostatečně. Jinak před dovařením guláš můžeme zahustit malým množstvím mouky rozmíchané ve trošce studené vody.
Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo rýží.
*Guláš můžeme pochopitelně jíst ihned, ale po rozležení chutí masa a zeleniny je lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1
Dětská párty Zapojte děti do přípravy dětské párty! Články z

Komentáře k receptu: Boloňský guláš na zítra

Komentáře

  1. Uhlířová   14.04.2016 | 20:39 | reagovat |

    Výborný.Uležení se nekonalo,zmizel okamžitě po dovaření.

  2. Ani   03.02.2014 | 18:17 | reagovat |

    výbornej <3 <3
    dělám ho už podruhe ;-)

  3. Simona Sek.   05.01.2014 | 18:21 | reagovat |

    Obdivuji všechny, kteří stihli guláš dovařit, než ho začali nekontrolovatelně ujídat... Já to nějak nezvládla :-D :-D Je výborný!

  4. Pavla Pýchová   06.02.2012 | 15:53 | reagovat |

    Taky jsme ho zblajzli hnedka :-P , :-D .

  5. Markéta   23.11.2011 | 13:30 | reagovat |

    My jsme guláš snědli poprvé hned, protože moc hezky voněl a tak nešlo ho nesníst. Včera jsem ho dělala podruhé a dnes jen ohřála. Nevím jestli byl lepší než ten co jsme snědli předtím a hned, ale byl opět výborný.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web