Autor:

Boloňský guláš na zítra

Snadné
Ingredience
Hovězí maso
: kližka, zadní, přední
500 g
Cibule 2 ks
Celer
nastrouhaný
40 g
Mrkev
hrubě
60 g
Česnek 4 stroužek
Vývar
nebo kostka bujonu
 
Paprika - sladká 1,5 lžička
Nakládaná loupaná rajčata
400 g
1 plechovka
Paprika 1 ks
Chilli pasta
(nemusí být)
1 lžička
Olej  
Hladká mouka
dle potřeby (nemusí být)
 
Boloňský guláš na zítra

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a nastrouhaný celer s mrkví dorůžova. Pak přidáme osolené a opepřené maso na kostky pokrájené a dorestujeme dozlatova. Ke konci restování vmícháme nasekané 2 stroužky česneku, sladkou papriku a zalijeme vývarem. Dusíme téměř doměkka, pak přidáme pokrájenou očištěnou papriku, nasekaný zbytek česneku, chilli pastu a pokrájená rajčata(i se šťávou). Dodusíme doměkka, podléváme dle potřeby, ochutíme solí, pepřem a necháme v chladu proležet do druhého dne. Pokud to s podléváním nepřeženeme, nemusíme guláš ani zahušťovat, zelenina jí zahustí dostatečně. Jinak před dovařením guláš můžeme zahustit malým množstvím mouky rozmíchané ve trošce studené vody.
Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo rýží.
*Guláš můžeme pochopitelně jíst ihned, ale po rozležení chutí masa a zeleniny je lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Boloňský guláš na zítra

Komentáře

  1. Uhlířová   14.04.2016 | 20:39 | reagovat | závadný

    Výborný.Uležení se nekonalo,zmizel okamžitě po dovaření.

  2. Ani   03.02.2014 | 18:17 | reagovat | závadný

    výbornej <3 <3
    dělám ho už podruhe ;-)

  3. Simona Sek.   05.01.2014 | 18:21 | reagovat | závadný

    Obdivuji všechny, kteří stihli guláš dovařit, než ho začali nekontrolovatelně ujídat... Já to nějak nezvládla :-D :-D Je výborný!

  4. Pavla Pýchová   06.02.2012 | 15:53 | reagovat | závadný

    Taky jsme ho zblajzli hnedka :-P , :-D .

  5. Markéta   23.11.2011 | 13:30 | reagovat | závadný

    My jsme guláš snědli poprvé hned, protože moc hezky voněl a tak nešlo ho nesníst. Včera jsem ho dělala podruhé a dnes jen ohřála. Nevím jestli byl lepší než ten co jsme snědli předtím a hned, ale byl opět výborný.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web