Autor:

Hranolky

Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Rostlinný olej 2 lžíce
Hranolky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Na chvíli je zabalíme do čisté utěrky, abychom odsáli přebytečnou vodu. Na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Hranolky osolíme až na talíři.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 27 x
2
3.85 27 5 1
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Hranolky

Komentáře

  1. Tony   13.11.2016 | 17:32 | reagovat |

    Zapomíná se však, že ne všechny brambory jsou vhodné na výborné hranolky.Nehodí se salátové A, AB nejvhodnější jsou B a nejlepší B- BC jsou to brambory na kaši a pyré.Na hranolky se pěstují specielní odrůdy, ale to je už vyšší dívčí :-(

  2. Ivan   20.02.2016 | 11:28 | reagovat |

    Je dobře, že jsou tady i jednoduché recepty. Po 26 letech jsem zůstal sám. nevím, kolik z vás si dovede představit, co to znamená. A každá rada, alespoň jak dlouho by se co mělo dělat, hodně pomůže. Děkuji za tyto rady.

    1. Milan   21.10.2016 | 23:29 | reagovat |

      Ivane, mate pravdu, já mám to samé, je mi 52 a učim se vařit :-(

  3. Hondzik   30.01.2016 | 19:14 | reagovat |

    Recept je to snadný,ale jistě pro někoho užitečný.Když ještě přičteme tipy od ostatních-jako je předvaření apod...
    Já bych jen dodal,že nesolím na talíři,ale po vyjm,utí z oleje je dám do mísy vyložené ubrouskem-kvůli oleji a pak je prosolím a pořádně zatřesu s mísou...jsou pak prosoleny rovnoměrně

  4. Klára 11   10.07.2015 | 9:39 | reagovat |

    Já dělám v troubě na pečícím papíru úplně bez ojele ;-)

  5. Lucy Cross   17.01.2014 | 15:56 | reagovat |

    Jasně, hranolky známe snad všichni, ale i přesto si myslím, že pro někoho, kdo s vařením začíná to může být užitečná rada, jak na to ;-)
    Pro mě je to každopádně velice roztomilé :-[

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web