Poldiho zelný guláš

Střední
Ingredience
Vepřové maso 500 g
Hovězí kližka
Či přední
500 g
Cibule
Větší
1 ks
Česnek 3 stroužek
Paprika - sladká
I pálivá
 
Pepř mletý  
Nové koření
Kuličky
3 ks
Bobkový list 1 ks
Drcený kmín  
Sojová omáčka
Světlá
1 lžíce
Rajský protlak
Rajčatový protlak
1 lžíce
Sůl  
Olej  
Smetana ke šlehání 1 balení
Kysané zelí 250 g
Jíška
Připravená nasucho
 
Poldiho zelný guláš

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Vepřové

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené maso, po chvilce protlak a za neustálého míchání restujeme, až se maso zatáhne. Pak podlijeme a přidámezbývající koření. Vaříme tak dlouho, až změkne i hovězí maso. Zelí mírně promyjeme, pokrájíme a vložíme do guláše.

Zahustíme jíškou rozmíchané s vodou s ohledem na to,že smetana zahustí rovněž. Přidáme prolisovaný česnek a necháme provařit. Dochutíme a zalijeme smetanou. Pak ještě zkontrolujeme a po přivedení k varu odstavíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Poldiho zelný guláš

Komentáře

  1. pepek   25.11.2011 | 20:58 | reagovat | závadný

    poldiho maš problem s poheliraichem :-|

  2. myšlenka   05.06.2011 | 15:38 | reagovat | závadný

    To bude stručně řečeno segedýnský guláš, že? ;-)

  3. Eman   26.03.2011 | 11:48 | reagovat | závadný

    Vynikající záležitost, vařila jsem ho včera, ať se rozloží chutě. Dala jsem 3 cibule, 3 lžíce protlaku, červené zelí, ale jen vepřové maso a zakysanou smetanu, jíšku nebylo třeba dát, smetana to krásně zahustila. Dávám za 1. Majka

  4. recepty73   14.03.2011 | 20:26 | reagovat | závadný

    ...cibule jsem dal víc,vepřové maso jsem ke konci vaření spíš hledal :-D ,chuťově to ale nemělo chybu!Druhý den byl ještě lepší :-P ;-)

  5. Vítězslav Čacký   18.02.2011 | 10:17 | reagovat | závadný

    Aby byl gulášek fakt dokonalý, tak platí pravidlo, že kolik masa, tolik cibule. Na kilo masa jedna cibule, no to musí teda být dobrota. Kdyby bylo cibule jako masa, tak nemusíte dávat hnusnou jíšku a máte to už zahuštěný.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web