Autor:

Bábovka Kugelhopf

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 375 g
Droždí 25 g
Máslo 160 g
Vejce 3 ks
Cukr 2 lžička
Sůl 1 špetka
Rozinky  
Mandle  
Mléko 3/4 hrnek
Bábovka Kugelhopf

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Do mísy dáme mouku, ve středu uděláme důlek, do něj nalijeme vlažné mléko, přidáme droždí, cukr a necháme vzejít. Pak přidáme rozpušťené máslo, vejce, sůl a promícháme. Dáme na teplé místo kynout. Po vykynutí ještě jednou promícháme a přidáme rozinky. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme plátky mandlí. Dáme těsto a ještě necháme na teple vykynout. Když je těsto po okraj formy, dáme péct asi tak na hodinu při středním stupni. Po vyklopení pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Hruškový závin z taženého těsta Tažený závin krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bábovka Kugelhopf

Komentáře

  1. pippiva   23.04.2011 | 18:03 | reagovat |

    Babovka krasne nakynula, mouky jsem dala temer pul kila, misto mleka slehacku, rozinky jsem namocila v rumu. Take jsem pridala vic cukru. Vyborne, dik za inspiraci. ;-)

  2. pippiva   21.04.2011 | 17:30 | reagovat |

    Prosim o upravu mnozstvi mleka. Predpokladam, ze to jsou 3/4 hrnku.

    1. Tereza T   21.04.2011 | 18:05 | reagovat |

      Opraveno, díky.

  3. D K   03.11.2006 | 9:54 | reagovat |

    Tak jsem se byla hned podívat do receptu, jak je to s tím cukrem a opravdu jsou to jen 2 lžičky. Teď si nemůžu vzpomnět na jméno města, kde jsme byli, ale tam je tato bábovka tradiční. V každém pekařství ji prodávali i jen tak na ulici. Spousta obchůdků, kde měli zase formy na tuto bábovku a samozřejmě všude byl i recept. Třeba na pohledech, v průvodci atd. Tak ten recept mám přímo odsud. Chutnala jsem ji a ona opravdu nebyla moc sladká, ale byla hodně pocukrovaná. Já do moučníků dávám vždy méně cukru než je v receptu, protože rodinka má raději méně sladké, tak mi to ani nepřišlo, že je tam tak málo cukru.

  4. Olga   03.11.2006 | 8:18 | reagovat |

    Trochu mi tam chyběl cukr, předpokládám, že nějak vypadl z receptury, tak jsem přidala podle rozumu 150 g (2 lžičky na bábovku je fakt málo) a byla skvělá. Krájet až úplně vychladlou! Hodnotím 1

  5. Ludvík   30.08.2006 | 18:30 | reagovat |

    Našel jsem original recept přímo z Alsaska. Tam je i jiná varianta výroby. Rozinky jsou naloženy v Malaga (nebo RUM) a míchaj se rovnou. Těsto se dává hned do vymazané a vysypané formy asi do poloviny a nechá se kynout ve formě asi 6 hodin a potom opatrně upéct.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web