Bábovka kynutá - rozinková

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 3
      špetka sůl Velké
    • citronová kůra Z půlky citronu
    • 0,3
      l mléko
    • 3
      ks žloutek
    • 130
      g máslo
    • 100
      g rozinky
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nasypeme mouku, sůl, práškový cukr a nastrouhanou kůru. Z vlažného mléka odebereme tři lžíce a spolu s kvasnicemi a lžící cukru připravíme kvásek. Máslo rozpustíme a nalijeme do mísy. Ve zbylém mléce rozkvedláme žloutky, nalijeme k ostatním surovinám, přidáme vykynulý kvásek a zaděláme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme trochu mouky. Těsto by ale mělo být mnohem řidší než na buchty. Hněteme vařečkou tak dlouho, až bude lesklé a přestane se lepit na mísu. Nakonec přidáme rozinky a promícháme.
2
Na teplém místě necháme asi půl hodiny kynout. Pak promícháme a víceméně sesuneme do bábovkové formy, kterou vymažeme rozpuštěným máslem. Necháme ještě chvíli kynout a pak upečeme v mírné troubě (horkovzdušná trouba 150 stupňů - 50 minut). Přesvědčíme se pomocí špejle, zda je pečená.
3
Necháme chvíli vychladnout, pak vyklopíme a nacukrujeme a po vychladnutí nakrájíme.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • anonym
    anonym |

    11. 7. 2011 15:55

    skoro ke trojce???????? tak to ani skoušet nebu to bude hnus :-!

  • Markéta Dudová
    Markéta Dudová |

    23. 7. 2009 09:56

    také tuto bábovku dělám, stejne jako Gabina ji rozvalim na plat, potru maslem ale zasypu hodne skorici....je vyborna

  • Jitka
    Jitka |

    19. 10. 2007 00:28

    tak jsem ji upekla voněla krásně , přídala jsem pár ořechů ale barva byla jak chleba a můj muž mi řekl tak tohle už nikdy nedělej takže se u nás neosvědčila jíst se dá ale žádný zázrak chutná ják bochánek nebo tak něco a nebo jsem někde udělala chybu ta první kokosová hrníčková ta byla super

  • Gábina H
    Gábina H |

    17. 10. 2007 08:33

    Moje tchýně dělá podobnou bábovku, jen jí rozválí na plát, potře rozpuštěným máslem a posype kakaem s cukrem. Pak se to zaroluje a dá se kynout do bábovkové formy. Je to moc dobré.

  • Jitka
    Jitka |

    16. 10. 2007 12:31

    tak tuto si taky opíšu a upeču už jsem jednu upekla hned po ranu taky odsud kokosovou hrníčkovou a tuto vyrobím hned jak se spapká jen tam nesmím dát rozinky zkusím par oříšků dík

  • Alena Prokopcová
    Alena Prokopcová |

    14. 5. 2007 10:05

    Kynuté těsto dělám velmi málo, protože to dlouho trvá, ale tenhle recept mi nedal, tak jsem vyzkoušela a nelitovala, je opravdu dobrá... nejdříve jsem myslela, že by to chtělo víc cukru, ale po tom co se rozležela, nemá chybu.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 2. 2007 15:42

    Dnes jsem ji také upekla-je výborná.Přidala jsem nahrubo nasekanou čokoládu na vaření.Zachvíli už nebude.

  • Jakub Landergot
    Jakub Landergot |

    6. 2. 2007 16:45

    Opravdu velmi dobrá.Doporučuji.

  • Lukáš Slezák
    Lukáš Slezák |

    18. 10. 2006 13:00

    jako ja delam az do pul 4 ale chut uz na ni mam ted!!!:-)

  • Sára
    Sára |

    14. 9. 2006 09:20

    po přečtení mě to těsto nadchlo, tak ji hned dnes upeču, ale místo rozinek pač je nemám ráda dám ořechy a myslím že to ani s něma nezkazím.

  • Romana
    Romana |

    7. 3. 2006 14:54

    Může se dát do těsta cukr krystal ?

  • Liběna Lesonická
    Liběna Lesonická |

    7. 3. 2006 13:29

    Dělala jsem, je výborná. Moc všem chutnala.

  • petra
    petra |

    7. 2. 2006 12:16

    tak ja ji taky zkusim

  • Kajka
    Kajka |

    18. 1. 2006 20:45

    výborná, v neděli jsem pekla a všem moc chutnala.Je krásně nadýchaná.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    11. 1. 2006 16:54

    Tak po delší době opět bábovečka, kterou zase brzo zkusím!! Už se těším, všechny Vaše bábovky, Jano Tichá, jsou perfektní. to jsem už ostatně napsala vícekrát....

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    10. 1. 2006 13:11

    Ingredience stejné, ale poměr a hlavně hustota těsta jiná. Z takhle řídkého těsta by se vám vánočka roztekla. A pak tím, že se tohle těsto upeče ve formě, má jinou chuť a je hodně vlhké - nevysušené. Do vánočky nedávám rozpuštěné máslo, ale třu ho s cukrem.

  • Ali
    Ali |

    10. 1. 2006 13:01

    To je vlastně vánočka upečená v bábovkové formě, ne?