Autor:

Athénská jehla

Střední
Ingredience
Vepřové maso 400 g
Gyros koření 1 lžíce
Rostlinný olej 1 lžíce
Sůl  
Cibule 2 ks
Paprika 2 ks
Slanina  
Hladká mouka  
Rajčata 2 ks
Citron  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na kostky, posypemem kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu, kousky papriky. Jemně poprášíme moukou a opékáme v rozpáleném oleji. Do výpeku vložíme nakrájená rajčata a podusíme je.

Jehly přeléváme podušenými rajčaty, zdobíme plátkem citronu a podáváme s rýží nebo brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 25 x
2+
4.33 25 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 25x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Athénská jehla

Komentáře

  1. Di -   09.01.2009 | 6:50 | reagovat | závadný

    Podle některých by asi měli Kovářovi tento web zrušit, protože drtivá většina receptů sem vkládaných je odněkud opsaná, z balíčku koření, z rodinných sešitů, z jiných kuchařek. Podstatné snad je, že někdo ten recept vyzkouší, je s ním spokojen a doporučí ho ostatním, ne? Tedy alespoň pro mě. Žádný z nás nemá všechny kuchařské knihy, neviděl všechny televizní pořady o vaření atd. Kdyby tu byly jenom recepty, co vkladatelé sami vymysleli, Kovářovi by asi mohli "zavřít krám". Ostatně jak píše paní Lada, nikdo nikoho nenutí, aby si tady četl.

  2. Olga Zehnalová   08.01.2009 | 20:54 | reagovat | závadný

    Ja robím podobne, len na ihlu dávam aj klobásku a pap riku a paradajky chvíľu podusím a hotové ihly prelejem touto zeleninovou šťavou.Voláme to "Srbské ražniči". Nepečiem na oleji, ale dám na pekáčik , trocha podlejem vodou a v rúre pečiem asi 3/4 hod. je to takto veľmi dobré. Pekáč nemastím, stačí olej , v ktorom bolo masko naložené. Vznikne výborná šťava, podávam so zemiakmi , ale aj s ryžou.

  3. Olga .   08.01.2009 | 19:51 | reagovat | závadný

    Ivanko, ten recept je tu od roku 2004-zdá se, že soudruzi ve Vitaně objevili síť sítí :-))

  4. Lada Kovářová   08.01.2009 | 19:00 | reagovat | závadný

    Tož net nezapínejte a přečtěte si ho z balíčku ;-)Já např. koření od Vitany nekupuju, takže jej ocením na netu :-)

  5. Tonda Mareček   08.01.2009 | 18:43 | reagovat | závadný

    Přátelé, tož žrádlo je to dobrý, ale proč kvůli němu zapínat net, když je (do posledního slova) na zadní straně balíčku koření "Gyros" od Vitany

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný? Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný?
Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web