Chalupářská jehla

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová plec
    • 200
      g anglická slanina
    • 4
      ks cibule
    • 3
      ks paprika (Červená, zelená, žlutá)
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 4
      ks bobkový list
    • 16
      ks jalovec Kuliček
    • bylinky (Nejsou podmínkou, můžeme nahradit sušeným tymiánem a oregánem)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kousky o velikosti 3x3 cm, vložíme do porcelánové misky, zalijeme olejem, přidáme bobkový list a všechno koření, dle uvážení osolíme a opepříme. Necháme alespoň 4 hodiny uležet v chladnu.
2
Uleželé maso vyjmeme a napichujeme na jehlu střídavě se slaninou, cibulí a nakrájenou paprikou, přičemž dbáme na to, aby se na každé jehle prostřídaly všechny barvy. Vložíme do alobalu a připravíme na zahradním grilu. (Když je venku škaredé počasí, můžeme péct i v troubě).
Zařazení: Maso Vepřové Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.