Na lžíci oleje osmažíme jemně pokrájený špek a cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené houby, které na cibuli krátce podusíme (houby můžeme předem i...
více o Houbové těstoviny s volským okem
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků...
více o Okoun se salátem ve středomořském stylu
Očištěnou rybu osolte, opepřete, posypte kmínem a osmažte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ke konci posypejte celým kmínem. Podávejte s...
více o Okoun na másle a kmínu
Brambory nakrájejte a uvařte.
Na oleji nechte zesklovatět 1 cibuli nakrájenou na kolečka a 2 rozpůlené cibule, přisypte brambory a žampiony (větší...
více o Brambory s volským okem
Na másle si osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které pak přisypeme hrášek, osolíme a přiklopíme pokličkou. Zvolna dusíme doměkka (nerozdusit!),...
více o Dušený hrášek s volským okem
Z plátku chleba vyřízneme střed (střídku), který vyjmeme a na pánvi s troškou rozpáleného oleje dáme oba kusy chleba, střídku i neporušenou kůrku...
více o Volské oko v chlebu
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou cibulí(pórkem), doprostřed...
více o Hermelín s volským okem
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě.
Máslem vymažeme plech, rozložíme povařené brambory, nakrájená rajčata a...
více o Okoun po italsku
Na menší pánvičku si do krajů rozložte nahrubo nastrouhaný parmazán.
Přidejte malou lžičku másla a počkejte až se z parmazánu začne vypékat tuk,...
více o Chlupaté volské oko