Zapečený ovocný rýžový nákyp

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Petinka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vařícího mléka vsypeme horkou vodou spařenou rýži a osolíme. Vaříme za stálého míchání tak dlouho až vznikne hustá kaše. Když je rýže hotová, odstavíme ji z plotny a necháme trochu prochladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Tento základ přidáme do prochladlé rýže a zlehka vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Do máslem vymazaného pekáčku dáme asi polovinu směsi, pokryjeme ovocem a posypeme skořicí a vanilkovým cukrem (nebo skořicovým cukrem). Ovoce pokryjeme zbývající částí směsi a pečeme dozlatova - cca 30 min.

Komentáře k receptu

  • Jarda
    Jarda |

    15. 1. 2012 11:33

    No taky jsem si vsiml, z tam neni udaj o mnozstvi...odhadem jsem to stanovil na 2-3 ks, osobne jsem pouzil 3 vejce a rekl bych, ze je to odpovidajici mnozstvi. A taky jsem si dovolil nahradit polotucne mleko plnotucnym :-) Jinak je nakyp uplne luxusni! Myslim, ze merunky lze taky nahradit podobnym zavarenym ovocem

  • lenka
    lenka |

    30. 12. 2011 10:21

    v iángrediencích jen chybí kolik vajec. Díky za info :-)