• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Rybízový koláč ze zakysané smetany
    Napište svůj komentář k receptu

    Rybízový koláč ze zakysané smetany

    autor: Věra z DC
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: snadné
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rybízový koláč ze zakysané smetany
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 300
        g červený rybíz
      • 180
        g máslo
      • 170
        g cukr
      • 4
        ks vejce
      • 1
        špetka sůl
      • 200
        ml zakysaná smetana
      • 240
        g hladká mouka
      • 1,50
        ks prášek do pečiva
    • Poleva
      • 100
        g měkký tvaroh
      • 100
        g lučina
      • 100
        g cukr
      • 20
        ks červený rybíz na ozdobu

    Postup přípravy receptu

    1
    Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
    2
    Vypracujeme těsto a vmícháme rybíz obalený v hladké mouce.
    3
    Pečeme ve formě při 170 °C asi 40-50 minut.
    4
    Tvaroh s lučinou a cukr vyšleháme a vzniklou polevou potřeme vychladlý dort a necháme zatuhnout.
    5
    Povrch ozdobíme trochou rybízu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

    Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

    Majonéza ze zakysané smetany

    Majonéza ze zakysané smetany

    Tatarka ze zakysané smetany

    Tatarka ze zakysané smetany

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • XXX
      XXX | 23. 1. 2013 12:43

      Koláč je fakt moc dobrý. Do té polevy je dobrý ještě i vanil. cukr. ;-)

    • Hana Jakubcová
      Hana Jakubcová | 5. 1. 2012 07:24

      Výborný a nemusí být jen s rybízem :-) .

    • Renáta Lechová
      Renáta Lechová | 20. 6. 2009 10:00

      Výborný koláč.

    • Věra z DC
      Věra z DC | 27. 2. 2007 13:52

      Díky za pochvalu, jsem ráda, že byl úspěch.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 14. 2. 2007 06:10

      Paní Věro, nedá mi to a musím se ještě jednou ozvat. Po rozležení je koláč přímo skvostnej. Přinesla jsem ochutnat do práce a hned jsem dávala recept, měl velký úspěch Tak ještě jednou velký dík za výborný koláč.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 11. 2. 2007 18:54

      Dnes jsem koláč upekla, je velice chutný, takový lehce navinulý. Jen polevy jsem udělala více, neměla jsem lučinu, dala jsem celý tvaroh a přidala kelímek zakysané smetany. Na přání posypala hoblinkami čokolády. Díky za recept. Ivana

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr Hladká mouka Lučina Máslo Měkký tvaroh Prášek do pečiva Sůl Vejce Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Francouzský hruškový koláč

    Francouzský hruškový koláč

    Mramorové maso

    Mramorové maso

    Švestkový koláč V.

    Švestkový koláč V.

    Špagety se šmakounem a s hořčicí

    Špagety se šmakounem a s hořčicí

    Nadýchané americké lívance

    Nadýchané americké lívance

    Kokosový piškot - korpus

    Kokosový piškot - korpus

    Cuketa z trouby

    Cuketa z trouby

    Pomazánka se sušenými rajčaty

    Pomazánka se sušenými rajčaty

    Gratinovaný květák

    Gratinovaný květák

    Doporučujeme

    15 minut
    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    35 minut
    Zapečené brambory s uzeným

    Zapečené brambory s uzeným

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    60 minut
    Candát s chřestem

    Candát s chřestem

    60 minut
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

    Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

    5 minut
    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    30 minut
    Rychlé červené kari s krevetami

    Rychlé červené kari s krevetami

    20 minut
    Brusinkové "blondýnky"

    Brusinkové "blondýnky"

    Poslední sledované recepty

    45
    Míša řezy
    Míša řezy
    32
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    32
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    27
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    27
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty nej retro moučníky!
    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty…
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a…
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky, nudle nebo je zapečte
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky,…
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků sebe i své kolegy
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků…
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krausová nevybíravě o Ulici: Takové peklo nezažila!

    Krausová nevybíravě o Ulici: Takové peklo nezažila!

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    AHA.cz Deník Aha! 23.4.2021

    Deník Aha! 23.4.2021

    Dáma.cz Bára Nesvadbová: Krásu si udržuji falešným zpíváním a milováním v peřinách

    Bára Nesvadbová: Krásu si udržuji falešným zpíváním a milováním v peřinách

    Dáma.cz Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?

    Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?

    Ženy.cz Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

    Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Politolog Balík: Ostrost Babiše a Hamáčka překvapila. Okamura je čirý Východ, Zemanovo mlčení zoufalé!

    Politolog Balík: Ostrost Babiše a Hamáčka překvapila. Okamura je čirý Východ, Zemanovo mlčení zoufalé!

    E15.cz Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Abecedazahrady Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    • Recepty.cz
    • Rybízový koláč ze zakysané smetany
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí