Rybízový koláč ze zakysané smetany

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
2
Vypracujeme těsto a vmícháme rybíz obalený v hladké mouce.
3
Pečeme ve formě při 170 °C asi 40-50 minut.
4
Tvaroh s lučinou a cukr vyšleháme a vzniklou polevou potřeme vychladlý dort a necháme zatuhnout.
5
Povrch ozdobíme trochou rybízu.

Komentáře k receptu

  • XXX
    XXX |

    23. 1. 2013 12:43

    Koláč je fakt moc dobrý. Do té polevy je dobrý ještě i vanil. cukr. ;-)

  • Hana Jakubcová
    Hana Jakubcová |

    5. 1. 2012 07:24

    Výborný a nemusí být jen s rybízem :-) .

  • Renáta Lechová
    Renáta Lechová |

    20. 6. 2009 10:00

    Výborný koláč.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    27. 2. 2007 13:52

    Díky za pochvalu, jsem ráda, že byl úspěch.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    14. 2. 2007 06:10

    Paní Věro, nedá mi to a musím se ještě jednou ozvat. Po rozležení je koláč přímo skvostnej. Přinesla jsem ochutnat do práce a hned jsem dávala recept, měl velký úspěch Tak ještě jednou velký dík za výborný koláč.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    11. 2. 2007 18:54

    Dnes jsem koláč upekla, je velice chutný, takový lehce navinulý. Jen polevy jsem udělala více, neměla jsem lučinu, dala jsem celý tvaroh a přidala kelímek zakysané smetany. Na přání posypala hoblinkami čokolády. Díky za recept. Ivana

Poslední navštívené:

Abecední seznam: