Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny. Potom osmahneme maso do... více o Gyros s tzatziki
Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným... více o Vepřové v pekáčku
Máslo utřeme s vařenými prolisovanými žloutky, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekané bílky a ostatní nasekané nebo nastrouhané... více o Vaječná pomazánka IV.
Umixujeme máslo, cukr a žloutky. Přidáme pomalu čokoládu a skořici, šťávu z citronu, nastrouhanou kůru z citronu, mandle a ušlehané bílky. Koláč... více o Polévaný čokoládový koláč
Rozbijeme vejce a šleháme s cukrem asi 5 minut. Pomalu vmícháme mouku, mandle, máslo a čokoládu. Vylejeme do formy (průměr 24cm) a pečeme asi 45 minut... více o Čokoládový koláč
Celé kuře umyjeme, osušíme a vložíme dovnitř citrón, který jsme vidličkou propíchali. Na dno pekáče dáme vrstvu soli, položíme na ní kuře a přikryjeme... více o Kuře s citrónem v soli
Penne uvaříme ve slané vodě. Artyčoky očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme a promícháme s artyčoky a pokapeme olivovým... více o Penne s artyčoky, olivami a sýrem feta
Sójové nudličky povaříme 20 - 30 min. v "marinádě" (možno rozředit vodou). Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové maso,... více o Segedínský guláš ze sojových nudliček
Roštěnky naklepeme, osolíme a dáme do mělké misky. Ve sklence se šroubovacím uzávěrem protřepeme sójovou omáčku, česnek utřený se solí, olej a šťávu z... více o Australský steak s ananasem
V teplém mléce rozmícháme lžíci cukru a rozdrobené droždí, dáme do tepla, kde necháme vzejít kvásek. Vykynutý kvásek smícháme s prosátou moukou,... více o Honzovy buchty
Kýtu nakrájíme na širší nudličky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, společně osmahneme, podlijeme trochou vody,... více o Katův šleh
Fazole propláchneme a zalijeme studenou vodou. Osolíme a necháme přes noc nabobtnat. Potom přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli, rajče,... více o Kabanosová polévka
Játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na řízky, opepříme. Vejce v misce rozšleháme, přidáme víno, hladkou mouku, sůl, vše důkladně rozšleháme vidličkou.... více o Játrové řízky v jablečném těstíčku
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle ze všech stran opečeme kousky jater.... více o Drůbeží játra v zelených nudlích
Mléka, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v teflonovém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo. Do husté hmoty zamícháme směs... více o Marokánky
Sójové nudličky spaříme vývarem a necháme 15 minut stát. Pak je scedíme a smícháme s kousky nakrájeného kuřecího masa. Na oleji zpěníme utřený česnek,... více o Pekingské nudličky s kuřecím masem
Na oleji osmahneme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibulku, přidáme pórek a mrkvičku. Chviličku dusíme, okořeníme, přidáme mušle a orestujeme... více o Mušlová polévka
Otevřít sardinky (já osobně vybírám páteřní kůstky) vyklopit do misky, přidat 5 vajec, špetku soli, majoránky a pepře. Rozmíchat vidličkou suroviny a... více o Tomova rychlá večeře
Krabí tyčinky nakrájíme nadrobno, stejně tak i cibulku, poté utřeme tvaroh společně se sýrem a vmícháme tyčinky s cibulkou. Ochutíme dle potřeby solí,... více o Tvarohová pomazánka s krabím masem
Palačinky: V mixéru smícháme mléko, vejce a mouku, přidáme špetku soli, konzistence těsta musí být tak akorát. Palačinky smažíme na olivovém oleji,... více o Palačinky plněné se špenátem
Těstoviny uvaříme "al dente", vychladlé smícháme s nakrájenými krabími tyčinkami, kukuřicí, ananasem, sýrem Cottage, nadrobno nakrájenou cibulkou.... více o Těstovinový salát s krabím masem a ananasem
Utřeme vejce s cukrem do pěny. Jeden banán rozmixujeme a smícháme s kokosem, přimícháme k vejcím, přidáme mléko, mouku a prášek do pečiva. Zapékací... více o Banánový koláč
Kuře nakrájíme na malinké kousky (čtverečky nebo nudličky). Dáme do misky, přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Necháme několik hodin proležet... více o Čínské placičky
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou... více o Filé zapečené se zakysanou smetanou
Kuře naporcujeme, zespodu potřeme porce hořčicí, dáme do vymaštěného a nasekanou cibulí vyloženého pekáče. Osolíme, opaprikujeme a zalijeme necelou... více o Kuře v černém pivu
Kuřecí stejna omyjeme, osušíme, položíme na olejem vymazaný pekáč, přikryjeme jogurtovou omáčkou a dáme na noc do chladna. Druhý den pečeme ve vyhřáté... více o Kuřecí stehna v jogurtu
Do pomazánkového másla vmícháme jogurt, přidáme nakrájené krabí tyčinky a asi polovinu sklenice celeru naloženého ve sladkokyselém nálevu, osolíme,... více o Salát z krabích tyčinek VI.
Fazole a tuňáka necháme okapat, okurky nakrájíme na kousky a pažitku nasekáme na drobno, vše vložíme do mísy a přidáme zakysanou smetanu, sůl, pepř a... více o Salát z tuňáka II.
Vejce s cukrem našleháme dohusta, přidáme nastrouhaná jablka, nastrouhané ořechy, olej, trochu skořice, můžeme přidat kakao, kandované ovoce - dle... více o Buchta Majka
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme předem spařená a na kostičky nakrájená rajská jablíčka, omytou, jadřince zbavenou a na nudličky... více o Zapečená krabí pochoutka
Brambory se oloupou a s kabanosem nakrájeným na kostky společně s bobkovým listem se dají vařit. Až se uvaří do měkka přidá se masox, zahustí se... více o Hodolanská omáčka, specialita Olomouckého kraje
Na másle a oleji osmahneme cibulku, kari, česneku, přidáme kečup a čočku. Mírně osmahneme a zalijeme malým množstvím vody a osolíme (voda se musí... více o Marešovy čočkoráky
Pekingské sójové maso povaříme 15 minut v osoleném a Solčankou okořeněném nálevu. Zcedíme. Žampiony nakrájíme a podusíme s nakrájenou cibulí,... více o Pekingské maso (sojové) se žampiony
Tofu nakrájíme na kostičky nebo na plátky. Ochutíme sójovou omáčkou, olejem, česnekem. Grilujeme, dokud nezezlátne. Podáváme s dušenou zeleninou,... více o Grilované tofu
Rajčata, brokolici a cibulku nakrájíme, přidáme naklíčenou čočku, mírně osolíme a omastíme za studena lisovaným olejem. (Pro 4 osoby)... více o Zeleninový salát s brokolicí
Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme rozšlehanými vejci s petřzelkou a za... více o brokolice s vejci
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme... více o Ryba po břeclavsku
Porce kapra osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Poté kapra zprudka opečeme po obou stranách na... více o Ryba po ďábelsku
Oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory. Z kyselého zelí vymačkáme vodu a nakrájíme. Cibuli osmažíme do zlatova, uvařené brambory rozmačkáme,... více o Zapékané brambory s kyselím zelím
Zelí nakrájíme nadrobunko, stejně tak i cibulku a sýr. Přidáme zakysanou smetanu, vejce (na kostičky), dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme a necháme... více o Salát z červeného zelí III.
Cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na oleji, přidáme kuřecí maso a odblaněná drůbeží játra - oboje pokrájené na hranolky - a za stálého... více o Minutková kuřecí směs
Palačinky: V mixéru smícháme mléko, 3 vejce a mouku, přidáme špetku soli, konzistence těsta musí být tak akorát. Palačinky smažíme na olivovém oleji,... více o Palačinky plněné se špenátem II.
Očištěná játra nakrájíme na malé kousky a osmažíme na oleji. Cibuli nakrájíme na kostičky a zlehka osmahneme na másle, přidáme mouku, zředíme vodou a... více o Polévka z kuřecích jater
Žebírka potřeme směsí z oleje, česneku, chilli koření, majoránky, pepře a soli. Necháme do druhého dne odležet v chladničce. Odleželá žebírka... více o Španělská žebírka
Zelí nakrouháme na menší proužky. Mrkve oloupeme a nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, sůl, ocet, olej a cukr. Jemně promícháme a necháme odležet... více o Zelný salát V.
Do rozehřátého oleje dáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce ji osmahneme. Vmícháme rozmražený špenát a po chvíli 1 rozkvedlané vejce, posypeme... více o Špenátové taštičky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky, obalíme v Solamylu. Dáme na pánev s olejem, opečeme za stálého míchání. Olej slijeme, přidáme na kolečka... více o Kuřecí soté
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý řízek položíme plátek šunky a plátek sýra. Řízky přehneme, strany upevníme párátky,... více o Kuřecí Cordon Bleu
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem... více o Candát na ruský způsob
Z řízků nakrájíme malé medailonky, posolíme, opepříme, posypeme mírně zázvorem a pokapeme olejem. Necháme v misce několik hodin proležet. Potom... více o Labužnické kuřecí řízky