Měkká perníková chaloupka

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Toto je těsto prý na chaloupku, ale podle mého není, protože když vychladne, tak změkne a nechce ztvrdnout. Med, cukr a máslo rozehříváme za stálého míchání, až se cukr rozpustí. Necháme vychladnout. Pak vmícháme vejce, mouku smíchanou s kořením, kakaem a práškem do pečiva a rum. Vypracujeme těsto a pokud je lepivé, tak přidáme ještě mouku. Zabalíme do fólie a necháme přes noc v lednici.

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    27. 10. 2008 11:07

    Díly se spojují až po upečení bílkovou polevou.

  • Lenka Kudlová
    Lenka Kudlová |

    25. 10. 2008 08:26

    Ráda bych zkusila chaloupku udělat, ale z receptu jsem nepochopila kdy (před pečením nebo až po) a čím jednotlivé díly spojit. Prosím proto o radu, děkuji.

  • Andrea Manová
    Andrea Manová |

    16. 12. 2007 11:04

    Dělala jsem z tohoto těsta perníkovou chaloupku a měla jsem strach,že se mi rozpadne,ale chaloupka krásně drží tvar,mám ji zabalenou v celofáně,aby na ni nesedal prach a děti jsou nadšené.Jen ji příště udělám trochu menší.

  • Petra Jirsová
    Petra Jirsová |

    16. 12. 2006 15:43

    Já jich většinou dělám hodně a malý,protože to těsto je vážně měkké a nemám takový strach,že se rozpadnou. V receptu jsoutyto rozměry.střecha 2x -15x24,Boční stěny 2x-10x22,2x-15x22,základna 20x30,komín4x-3x4

  • Anonym
    Anonym |

    1. 12. 2006 14:30

    Jak velká chalupa se z tohoto postaví ???

Poslední navštívené:

Abecední seznam: