• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Litá kynutá buchta
Napište svůj komentář k receptu

Litá kynutá buchta

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litá kynutá buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 30
      g droždí
    • sůl
    • 0,50
      l mléko
    • 50
      g mandle
    • 50
      g rozinky

Postup přípravy receptu

1
Připravíme kvásek a vlijeme ho do mouky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl, rozinky a mandle. Zaděláme řídké těsto, které vlijeme do dobře vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a necháme půl hodiny kynout na teple.
2
Pak v předehřáté troubě chvíli pečeme při teplotě asi 180 °C a pak dopečeme při 160 °C. Celková doba pečení je asi půl hodiny. Vychladlou buchtu pocukrujeme.
3
<BR>Můžeme také potřít slabě marmeládou a polít citronovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Litá buchta

Litá buchta

Nejmilejší litá bublanina

Nejmilejší litá bublanina

Kynutá buchta s hruškama

Kynutá buchta s hruškama

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 24. 2. 2014 14:14

    Buchta byla výborná, hlavně potřená marmeládou (rybízovou). Jen jsem víc cukru (150 g). Dávám 1.

  • Karolina | 20. 7. 2006 14:00

    Koláč byl vynikající, ale "nalít" na plech opravdu nešel!

  • Daniela | 5. 7. 2005 15:59

    Právě jsem ji dopekla, vyníkající!!!!! Je nádherně nadýchaná, příště vyzkouším také s ovocem. Všem moc chutnalo.

  • Jana Tichá | 30. 6. 2005 21:01

    Libuše, jsem ráda, že Vám buchta chutnala. Ano, je vyšší a proto by také bylo možné ji proříznout a uvnitř natřít marmeládou. Pak by se nahoru už mohla dát pouze poleva.

  • Libuse Romančíková | 30. 6. 2005 18:16

    Buchta se mi povedla a moc mi chutnala.Byla sice tochu vyšší,ale vůbec to nevadilo.Sama jsem snědla snad půl plechu.Už se těším až budou višně a nebo borůvky abych si ji mohla opět upéct.Dík za recept.

  • Libuše Romančíková | 18. 6. 2005 18:05

    Paní Jano tento recept mi připomíná litou buchtu,kterou dělá moje maminka.Říkali jsme ji také lívacová buchta,jen nevím zda je tento recept stejný.Vždy ji dělá s višněmi nebo s borůvkami a je výborná.Já jsem ji kdysi dělala,ale zapoměla jsem poměr ingrediencí a maminka ji dělá prostě od oka.Vím,že jsem nechávala těsto kynout v míse,poté ho vylila na plech,poházela ovocem a povrch posypala krupicovým a vanil.cukrem.Utvořila pěkná zlatavá kůrčička.Marně jsem tu tento recept sháněla.Zítra váš recept vyzkouším s mraž.borůvkami a dám vědět zda je to ono.

  • Jana z VM | 15. 6. 2005 15:59

    Díky za odpověď, chtěla bych ji taky brzo zkusit. Po výborné zkušenosti s "pudinkovým koláčem", který je taky kynutý, jsem moc zvědavá. A právě ta marmeláda a poleva udělá tu tečku. Až vyzkouším, dám vědět.

  • Jana Tichá | 15. 6. 2005 13:03

    Paní Jano, buchta má podobný nakynutý tvar, jako třeba perník. Chutná jako jiné kynuté těsto. V původním receptu se má nakonec jen pocukrovat, což mi vždycky trochu vadilo, nebyla příliš výrazná. Posledně jsem neměla mandle a tak jsem se rozhodla ji jinak "oživit". Potřela jsem ji po upečení tence marmeládou a polila polevou. Tím se stala pěkně pikantní!

  • Jana z VM | 15. 6. 2005 12:45

    Toto je vešlice zajímavý recept, paní Jano. Nedovedu si dost dobře představit výsledek - jak ta buchta vypadá a jak chutná? Ty ochutnávky tady fakt chybí ....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Rozinky Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

44
Francouzský dresing
Francouzský dresing
40
Kuskus s hlívou
Kuskus s hlívou
25
Mandlové kakao se smaženkami
Mandlové kakao se…
21
Zapečená červená čočka s kuřecím masem a mozzarellouu
Zapečená červená čočka s…
20
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Litá kynutá buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact