Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Milada R.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      hrnek mléko hrneček=200ml
    • 1
      ks vejce celé
    • 5
      lžíce cukr
    • 5
      lžíce hera
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička droždí sušeného
  • Žmolenka
    • 5
      lžíce hrubá mouka
    • 4
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do domácí pekárny vložíme ingredience na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program TĚSTO (Eta). Po ukončení programu těsto vyjmeme, rozprostřeme na pekáč, poklademe ovocem (např. rozmačkané meruňky, švestky apod. nebo marmeláda...), posypeme žmolenkou a dáme péct do trouby (horkovzdušná 170 °C cca 20 min.). Vynikající, vláčné i druhý den.

Komentáře k receptu

  • pepibubu
    pepibubu |

    31. 8. 2012 13:31

    když nemám sušené droždí, ale "čerstvé," kolik? půl kostky, nebo celá?

  • Ladia
    Ladia |

    23. 10. 2010 15:53

    Viz. http://www.recepty.cz/recept/kynuty-kolac-s-ovocem-pro-domaci-pekarnu-9505