Kachnu připravíme k pečení a osolíme. Ze všech přísad smícháme nádivku, kachnu volně naplníme a krční otvor zašijeme. Kachnu pečeme zpočátku přikrytou. Měkkou kachnu odkryjeme a prudce dohněda dopečeme.
2
Podáváme s jablečnou omáčkou nebo pyré. Tu připravíme takto: jablka rozkrájíme, podusíme doměkka, rozšleháme a osladíme podle chuti. Možno podávat s pečenými bramborami ve slupce v troubě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana
|14. 11. 2006 09:42
Teda do byla ňamka, všem se dělaly boule za ušima, vřele doporučuji. Nebylo to vůbec mastné, a necítili jsme se těžce. :-)
Eva
|1. 5. 2006 11:33
V receptu to tak je, vždy ji lehce ostrouhám na struhadle na větších otvorech, jde to rychle a dobře.
Anonym
|23. 4. 2006 17:19
To se musí kurka z housky orezat? Musí se to?Proč?
Eva
|21. 4. 2006 20:11
Tuhle kachničku dělám velmi často. Housku nastrouhám na hrubém struhadle (velké díry), hrnek je 1/4 l) vlašské ořechy nasekám , přidám rozpuštěný tuk a 1 vejce Když je kachnička větší dělám nádivku z 1,5 dávky. Vše podle receptu. Ořechy vlašské pouští olej a nádivka je krásně spojená Nechápu, jak se to nepovedlo paní Milusch.
Helena
|18. 4. 2006 18:58
V receptu jsou jsou uveden y 2 hrnky nastrouhane housky,coz je urcite vic,nez 60 g.
Milusch
|17. 4. 2006 21:08
Muzete mi nekdo z pritomnych, kdo tento recept zkousel, vysvetlit, jak mam ziskat na nadivku z 60 g str. housky, 60 g sek orechu, 60 g tekuteho masla a 1 vejce ziskat patlavou hmotu vice tekutou, nez sypkou, ktera by se podobala normalni nadivce? Ja jsem dala vse podle receptu, vysledek - hmota absolutne sucha podobajici se spis zmolence na kolac, pridala jeste jedno vejce, nic. Nacpala jsem to do kachny, vysledek, zustalo to tuhe, ne kypre, jako normalni nadivka, kterou delam do kurete. Pro priste budu delat tu "mou" nadivku, je taky orechova, ale kypra, mekka, vyborne chutna. Abych vas nenapinala, pridam recept: 2 zemle nakrajet, teple mleko, 1-2 zlotky, osolit, petrzel, spetku muskat. kvetu, hrstku vl. orechu, z bilku snih, trochu strouhanky. Vse zamichat.Je vyzkousena, vyjde to asi tak na tu jednu kachnu, na kure mi dost zbyde, do toho kurete se to nevejde!A jeste podotykam, ze "Apfelmus" - jabl. omacku dostanete v sousednim Nemecku v kazdem krame.
Darina
|3. 3. 2006 23:01
Velmi dobré, lehce stravitelné, žravé. Vřele doporučuji.
Květa
|10. 9. 2005 16:19
Dnes byla k obědu. Prostě úžasné, pohádka!!!
Alojs Ježek
|14. 6. 2005 22:53
Vynikající!
Eva
|13. 6. 2005 13:32
Je výborná, lehce stravitelná. Dělala jsem jí již dvakrát a stojí to za to. Je to recept Karla Gotta a můj manžel to zhodnotil slovy "ten Gott, ten si žere".Nádivku jsem připravila z 1,5 dávky.