Jogurtovotvarohový cheesecake s lesním ovocem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g bílý jogurt
    • 300
      g měkký tvaroh
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      lžíce citronová šťáva
    • 8
      plátek bílá želatina
    • vanilkový cukr
    • 500
      g lesní ovoce mražené
  • Na korpus:
    • 100
      g sušenky kakaové
    • 150
      g ovesné vločky
    • 40
      g mleté mandle
    • 1
      špetka sůl
    • pomerančová kůra
    • 120
      g rozpuštěné máslo + trocha na vymazání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na korpus rozdrťte sušenky. Ovesné vločky namelte nadrobno. Přidejte mleté mandle, nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče a rozpuštěné máslo a zpracujte. Vzniklou směs rozprostřete do máslem vymazané či pečícím papírem vyložené formy, pořádně upěchujte do stejnoměrně silné vrstvy a dejte péct na cca 10 min. do předehřáté trouby na 170 °C. Vyndejte a nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
V misce společně rozmixujte jogurt, tvaroh, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Želatinu namočte na 10 minut do studené vody, až změkne. Přimíchejte k ní 5 lžic jogurtového krému a pomalu promíchejte. Přidejte zbylý krém a znovu zamíchejte.
3
Čtvrtinu mraženého lesního ovoce nechte v misce polevit. Poté ho rozmačkejte vidličkou a přidejte k jogurtové směsi. Dejte na chvilku vychladit do ledničky. K vychlazenému krému přidejte našlehanou smetanu. Krém dejte na korpus a dejte ztuhnout na 4 hodiny do ledničky. Po ztuhnutí vyndejte z ledničky, vyjměte z formy a na povrch rozložte zbytek zmraženého ovoce.

RADA: Tipy jak se vyhnout chybám při přípravě cheesecake!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.