Jablková hnědá Betty - tradiční americký dezert

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks jablka Golden Delicious (oloupaných a nakrájených na tenké plátky)
    • 1
      šálek jablečná šťáva (do originálního receptu patří jablečný cider)
    • 3
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      plátek celozrnný chléb (nebo tolik,aby z toho bylo cca 2 a 1/4 šálku drobků)
    • 3
      lžíce ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka smícháme se šťávou, 1 lžící cukru, vanilkou a 1/2 lžičky skořice a ohříváme na mírnem plameni. Občas promícháme, vaříme asi 10 min dokud jablka nezměknou (ale pořád drží tvar). Přidáme lžící másla. Po rozpuštění stáhneme z ohně. Vylejeme do koláčové formy nebo do zapékací mísy. Krajíce chleba dáme asi na 15 vteřin do mixéru (měly by se utvořít drobky). Lžíci másla dáme rozpustit do mikrovlnky, polijeme drobky. Poté zasypeme ořechy, zbylým cukrem a skořicí. Tuto směs rozložíme na jablečnou a pečeme asi 30 min ve vyhřáté troubě do křupava. Povrch by měl být lehce zlatavý.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.