Kukuřičný klas potřete olejem a opečte ze všech stran na pánvi. Klas postavte na výšku na prkénko a větším ostrým nožem z něj několika řezy odkrojte... více o Chlebíčky s avokádem a kukuřicí
Připravte karamelovou omáčku. V kastrolu se silným dnem rozpusťte cukr. Přilijte 60 ml vody a míchejte, dokud nezíská světle hnědou barvu. Může to... více o Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem
Vlažné mléko, 100 g rozpuštěného másla, cukr, droždí a 2 vejce dobře promíchejte. Přisypte mouku a sůl. Vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem... více o Monkey bread se sýrovým fondue
Mléko prošlehejte s vejci, máslem, cukrem a solí. Přisypte mouku promíchanou s práškem do pečiva a zpracujte na hladké těsto. Asi 30 minut ho nechte... více o Vaflové jednohubky s kaviárem a avokádem
Ve velké míse smíchejte mouku se solí. V hrnku rozpusťte ve lžíci teplé vody droždí, vmíchejte mléko s cukrem, pak směs přilijte k mouce. Přidejte 1... více o Krevetové knedlíčky
Papričky podélně rozkrojte a vydlabejte semínka. Lučinu vyklopte do misky, promíchejte s jemně nastrouhanou goudou, mlékem a oreganem. Lodičky... více o Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Do misky vyklepněte vejce, přidejte sójovou omáčku a wasabi. Dobře prošlehejte metličkou Pánev o průměru asi 24 cm vytřete olejem a rozehřejte. Na ni... více o Vaječné rolky s nori a uzeným lososem
Maso vložte do hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu a povařte 10 minut. Slijte je a opláchněte pod studenou vodou. Dejte do hrnce, zalijte kofolou a... více o Bulky se šunkou pečenou v kofole
Začněte přípravou kvásku. V misce utřete droždí s cukrem na hladkou kašičku. Zalijte asi 100 ml vlažného mléka a přidejte 1 lžíci polohrubé mouky a... více o Vláčná máslová vánočka
Nejprve připravte krém. Ve vodní lázni ušlehejte ručním šlehačem žloutky s cukrem a dření z lusku do husté teplé pěny. Přendejte ho do robotové mísy,... více o Ořechová kolečka s vanilkovým krémem bez lepku
Nejprve si připravte čokoládový krém. Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu, nechte ji zchladnout. V jiné misce ve vodní lázni... více o Vánoční kmen bez lepku
Troubu předehřejte na 100 °C, 1–2 plechy vyložte pečicím papírem. V míse robotu utřete cukr se sádlem. Potom přidejte mouku, kakao a vše zpracujte v... více o Sádlové bochánky bez lepku
Troubu zapněte na 200 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Všechny ingredience na těsto zpracujte na vále nebo v robotu dohladka. Rozdělte ho na... více o Karamelová kolečka bez lepku
Troubu předehřejte na 190 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto důkladně zpracujte dohladka. Těsto rozdělte na několik... více o Išelské dortíčky bez lepku
Troubu předehřejte na 210 °C, asi 3 velké plechy vyložte pečicím papírem. Na vál prosejte mouku. Udělejte do ní důlek a do něj vložte máslo, cukr a... více o Linecká srdíčka bez lepku
Cizrnu slijte a v míse promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, mletou paprikou, drceným římským kmínem a trochou soli. Vyklopte ji na plech... více o Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Brokolice rozeberte na růžičky a 5 minut povařte, slijte, propláchněte studenou vodou a dobře osušte papírovou utěrkou. Rozložte na prkénko, velkým... více o Brokolicové karbanátky
Do kuřecích prsou udělejte pravidelné rovnoběžné zářezy v asi centimetrových rozestupech, maso dokrojte vždy asi do dvou třetin výšky. V míse... více o Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Mrkve oloupejte a nastrouhejte nahrubo, řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na drobné kousky, cibuli pokrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na... více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno, stonky řapíku očistěte a nakrájejte na tenké plátky, vše zpěňte na dvou lžících olivového oleje. Restujte asi... více o Fazolová polévka s rajčaty a kapustou
Ořechy nasypte na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 13–15 minut. Poté oříšky nasypte na čistou utěrku a dobře promněte, tím je... více o Domácí nutella
Bylinková sůl 1. Nadrobno nasekané bylinky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Usušte při teplotě 80 °C, asi 20 minut. 2. Bylinky a... více o Ochucené soli
Do kastrolu nalijte 2 hrnky vody, přidejte polovinu rozmarýnu se zázvorem a za velmi mírné teploty povařte asi 10 minut. Poté sceďte a vmíchejte med,... více o Sirup proti nachlazení
Troubu předehřejte na 160 °C. Vejce s cukrem našlehejte do světlé pěny. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu s máslem. Kakao zlehka... více o Brownies stromky
Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něm papriky a lilky a asi 30 minut pečte. Papriky přesuňte do mísy,... více o Ajvar
100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a... více o Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Cukr utřete s máslem a poté přidejte vejce a jablko. Dál šlehejte asi 2 minuty. Přisypte vločky i mouku se sodou, práškem do pečiva, solí a rozinkami... více o Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem
Všechny ingredience na krém smíchejte v kastrolu se silným dnem. Za mírné teploty a míchání zahřívejte, dokud nezhoustnou do hustého krému. Mouku... více o Linecké sušenky
V míse smíchejte mouku, kakao a sůl. V kuchyňském robotu při střední rychlosti utřete do pěny máslo s cukrem. Poté přidejte vejce, mléko, vanilku a... více o Pekanové sušenky
V kastrolu rozpusťte máslo a přimíchejte cukr s moukou. Sundejte ze sporáku a vmíchejte všechny ostatní suroviny kromě čokolády, pak nechte zchladnout... více o Florentýnky
Můžeme hrdě prohlásit, že se u nás vaří to nejlepší pivo na světě, a jeho konzumace u nás je… Celý článek
Můžeme hrdě prohlásit, že se u nás vaří to nejlepší… Celý článek
2. 6. 2023 10:00Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00