Zmrzlina s ovesnými vločkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
15 minut
8
porce
neuvedeno
autor: Micatone

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 4
      lžíce med
    • 1
      hrnek lesní ovoce
    • 150
      g ovesné vločky Používám Emco
    • 2
      lžíce řepkový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si pražené ovesné vločky: Med (1 lžíce) s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky. Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova. Pro vylepšení chuti můžeme při pražení přidat sezamová semínka nebo nahrubo nasekané ořechy, případně mandle.
2
Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a dochutíme medem. Tvořítka na zmrzlinu plníme směsí tvarohu a smetany, na tenké plátky nakrájeným ovocem a praženými vločkami. V mrazáku necháme mrazit nejlépe přes noc.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    24. 8. 2015 16:29

    Prosím, nekopírujte recepty s fotografiemi. Recept je z webu Vaření.cz a opsala jste ho i do Top receptů.