Autor:

Zmrzlina s ovesnými vločkami

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Měkký tvaroh 250 g
Zakysaná smetana 250 g
Med 4 lžíce
Lesní ovoce 1 hrnek
Ovesné vločky
Používám Emco
150 g
Řepkový olej 2 lžíce
Zmrzlina s ovesnými vločkami

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Připravíme si pražené ovesné vločky: Med (1 lžíce) s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky. Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova. Pro vylepšení chuti můžeme při pražení přidat sezamová semínka nebo nahrubo nasekané ořechy, případně mandle.

Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a dochutíme medem. Tvořítka na zmrzlinu plníme směsí tvarohu a smetany, na tenké plátky nakrájeným ovocem a praženými vločkami. V mrazáku necháme mrazit nejlépe přes noc.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Zmrzlina s ovesnými vločkami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web