Zlatá polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce olivový olej
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule středně velká, červená - nakrájená (nemusí být na drobno)
    • 0,5
      kg mrkev nakrájená na tenké plátky
    • 0,5
      kg brambory velká oranžová sladká - větší kousky
    • zeleninový vývar 1,5-2 l
    • zázvor čerstvý - ostrouhaný a nakrájený na několik větších kousků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve větším kastrolu osmahneme cibuli do měkka. Přidáme mrkev a sladké brambory a smažíme 10 minút. Zalijeme vývarem, přidáme kousky zázvoru, bobkový list, přikryjeme poklicí a vaříme do změknutí zeleniny. Vylovíme kousky zázvoru a bobkový list. Opepříme a rozmixujeme ručním mixerem na pureé.
2
Podáváme s čerstvým chlebem namazaný pomazánkovým máslem.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kateřina Rychlá
    Kateřina Rychlá |

    20. 2. 2009 11:43

    Polévka je výborná i mému 3letému synovi chutnala. Nakonec jsme si do polévky přidávali na másle osmažené rohlíky.

  • poletucha
    poletucha |

    10. 9. 2007 10:59

    vyborna, mela jsem ji poprve v izraeli a lepsi polivku jsem nejedla...