Autor:

Zlatá polévka

Střední
Ingredience
Olivový olej 4 lžíce
Bobkový list  
Pepř mletý  
Cibule
středně velká, červená - nakrájená (nemusí být na drobno)
1 ks
Mrkev
nakrájená na tenké plátky
1/2 kg
Brambory
velká oranžová sladká - větší kousky
1/2 kg
Zeleninový vývar
1,5-2 l
 
Zázvor
čerstvý - ostrouhaný a nakrájený na několik větších kousků
 
Zlatá polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Ve větším kastrolu osmahneme cibuli do měkka. Přidáme mrkev a sladké brambory a smažíme 10 minút. Zalijeme vývarem, přidáme kousky zázvoru, bobkový list, přikryjeme poklicí a vaříme do změknutí zeleniny. Vylovíme kousky zázvoru a bobkový list. Opepříme a rozmixujeme ručním mixerem na pureé.

Podáváme s čerstvým chlebem namazaný pomazánkovým máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Hostina na svatého Martina Články z

Komentáře k receptu: Zlatá polévka

Komentáře

  1. Kateřina Rychlá   20.02.2009 | 11:43 | reagovat |

    Polévka je výborná i mému 3letému synovi chutnala. Nakonec jsme si do polévky přidávali na másle osmažené rohlíky.

  2. poletucha   10.09.2007 | 10:59 | reagovat |

    vyborna, mela jsem ji poprve v izraeli a lepsi polivku jsem nejedla...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web