Autor:

Zimní quiche

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Máslo
studené (+ na vymazání)
150 g
Vejce
středně velké
5 ks
Cibule 1 ks
Pažitka 1 svazek
Ricotta 250 g
Parmazán 50 g
Mléko 100 ml
Mrkev 200 g
Fenykl 200 g
Olivový olej 2 lžíce
Petrželka  
Sůl
na dochucení
 
Pepř mletý
na dochucení
 
Zimní quiche

Postup přípravy:

Z mouky, 1/2 lžičky soli, kousků másla a 1 vejce vypracujte hladké těsto a dejte na hodinu do chladu.
Nakrájenou cibuli a pažitku promíchejte s ricottou, zbylými vejci, sýrem a mlékem, krém osolte a opepřete.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Těsto vyválejte a vyložte jím vymazanou formu o průměru 28 cm nebo 5 menších formiček. Vymačkejte okraje a dno několikrát propíchněte. Naplňte krémem a pečte asi 35 minut.
Na oleji osmažte na nudličky nakrájenou zeleninu, okořeňte ji a před podáváním navršte na koláč. Ozdobte petrželkou.

Know-how: Quiche je jednoduchý slaný koláč, původem z Lotrinska.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Muffiny s dýňovými semínky Snídejte chytře Články z

Komentáře k receptu: Zimní quiche

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web