Autor:

Zdeformované kuře

Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Anglická slanina 150 g
Cibule
velká
1 ks
Rostlinný olej  
Mletá paprika  
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Uzeniny

Kuře zevnitř i zvenku opaprikujeme, opepříme a až potom osolíme (aby sůl neucpala póry, koření lépe vnikne do masa). Slaninu nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka. Kůži kuřete nakrojíme a tupým nožem, oddělíme kůži od masa po celém povrchu tak, abychom celé kuře mohli prošpikovat slaninou a cibulí. Zdeformované kuře vložíme do pekáče, podlejeme na 1 cm vysoko vodou a přikryté dáme do rozpálené trouby. Po 15 min. snížíme teplotu na minimum a pečeme: 1 kg kuřete = 1 hod. pečení. Občas kuře obrátime a polejeme šťávou. Na poslední čtvrthodinu kuře odkryjeme, potřeme olejem, troubu zapneme naplno a dopečeme do křupava.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Hovězí ragú se zeleninou Tip na sváteční oběd: skvělá chuť ragú Články z

Komentáře k receptu: Zdeformované kuře

Komentáře

  1. Anonym   07.05.2007 | 16:47 | reagovat | závadný

    Zkoušeli jste to někdo na venkovním grilu? Moc by mě to zajímalo v tomto grilovacím období ....

  2. Anonym   25.07.2006 | 17:59 | reagovat | závadný

    Tenhle recept už v kuchařce je s názvem kuře plněné pod kůží, je tu už něco přes rok nejméně

  3. Jaroslava Oumarová   08.05.2006 | 19:13 | reagovat | závadný

    Terezko, byla to příjemná a chutná variace na kuře stokrát jinak. Rodina posílá 1*.

  4. Tereza Jarčušková   25.04.2006 | 6:55 | reagovat | závadný

    Myslím, že cesnak by neuškodil. To ma nenapadlo, vidíš, viac hláv, viac rozumu. Najbližšie vyskúšam.

  5. Pavlína Svitáková   24.04.2006 | 13:59 | reagovat | závadný

    Takto připravené kuře musí být bezva - slaninka,cibule !!Pokud nakládám nebo peču kuře,vždy dávám koření s máslem i pod kůži.Maso je lépe ochucené .A toto zkusím i na gril.Cibule se nebude připalovat a trochu dám i dovnitř kuřete.Obměna - sneslo by to i česnek,že?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web