Autor:

Zázvorová limonáda

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Zázvor 250 g
Cukr 250 g
Citronová šťáva 250 ml
Voda 250 ml

Postup přípravy:

Čerstvý zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na plátky, přidáme cukr, citronovou šťávu a vodu. Krátce povaříme, scedíme a necháme vychladit.
Poté zředíme dle chuti ledovou vodou.
Přidáme-li do zředěné směsi sušené kvasnice a necháme ji přikrytou několik hodin až dní, dokud neustane prudké kvašení, získáme mírně alkoholické zázvorové pivo tzv. ginger beer.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1

Komentáře k receptu: Zázvorová limonáda

Komentáře

  1. Anna Hobzova   30.06.2014 | 19:16 | reagovat |

    Nevím,kdo tyto recepty píše, zda je i vyzkouší. Takové množství zázvoru by porazilo i vola, zkoušela jsem 60g zázvoru na 1,5 l vody bylo to tak ostré, že se to nedalo vůbec pít. Musela jsem ředit 1 : 3. Pak tomu neříkejte limonáda, ale sirup. Lidé ,kteří mají citlivější žaludek, toto vůbec nemohou, pak se divíte, že zkusí jednou a nikdy více. V zimě dělám často zázvorový čaj, dávám 2 malé lžičky strouh, zázvoru na 1 l vody. Možná jste si spletli desetinou čárku, to je česká specislita. Ráda bych znala názory ostatních.

    1. Martin Honzek   28.08.2014 | 12:52 | reagovat |

      No nevím jak vy, ale já nastrouhám na 5l hrnec celý velký zázor (taková ta Kaufland klasika rozvětvený cca přes dvě dlaně) a myslím si, že je to tak akorát. Lžičku nastrouhaného zázvoru máme tak na klasický 2dcl hrnek.

    2. michala   28.03.2015 | 18:09 | reagovat |

      Anna Hobzova dočetla jste ten recept až do konce??Tam jasně píšou,že se limonáda ředí

  2. misi   09.03.2011 | 23:02 | reagovat |

    urcite zkusim

  3. Marcela Vrabcová   21.11.2005 | 18:02 | reagovat |

    Kolik tam mam asi dat tech kvasnic? Lzicku, dve? Nemam predstavu.

  4. Jana Han   19.11.2005 | 17:37 | reagovat |

    Diky za recept. Limonada nebo ginger beer pomaha ulevit zaludku po tezsim jidle, hlavne tem, kteri nemohou pit pivo /deti/. Uz se tesim, dnes vyzkousim oboje.

  5. Radka A   18.11.2005 | 15:45 | reagovat |

    Sušené kvasnice by se měly dát ty klasické co se prodávají v obchodě? Takové ty co se používají když nemáte čerstvé?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web